Ексклюзивы
понедельник, 12 марта 2012 11:25
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Президент чи "през"?

Ну слава богу! Трьох активістів Коаліції учасників помаранчевої революції випустили на волю. Не відлупцювали у міліції, не катували і навіть не вбили, як це часто трапляється. Вони відсиділи за те, що роздавали презервативи із зображенням дуже схожим на зображення президента Віктора Януковича. За іронією долі ці два слова мають однаковий перший склад – "през". Правда, самі ініціатори дійства стверджували, що зображене на пакетику ніякого відношення до дійсності не має і всі збіги випадкові. Але Шевченківський суд тоді Києва вирішив інакше - він вліпив представникам КУПРу по 15 діб. Не дозволив главу державу ображати.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Країну заполоняє Партія кондомів" - у Києві роздавали цікаві презервативи

За останні тиждень-півтора вертикаль влади, яку виплекав Віктор Янукович, продемонструвала послідовність у боротьбі за стабільність в країні. Вона затримала ворогів стабільності. Буквально днями пильні херсонські правоохоронці в особі міліції загребли двох негідників, які лише маскуються під студентів, а насправді кожному можновладцю ясно – прагнуть дестабілізувати ситуацію. Робили це вони шляхом розклеювання листівок які, на думку борців із злочинністю, в грубій і образливій формі висміюють главу держави. На їхній листівці зображено задумливе обличчя Віктора Януковича і написано наступні слова: "Широка страна моя родная, много в ней лесов, морей и рек. Я другой такой страны не знаю, президент которой бывший зек". Певне, правоохоронці переконані, що затримані ними звели наклеп на країну, адже насправді вона в нас не широка, в ній нема багато лісів, морів і рік. А найголовніший наклеп зведений на президента – він же насправді ніякий у нас не зек і ніколи ним не був.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Нація рано чи пізно прокинеться" - у Києві пускали в небо презервативи

Як відзначають правозахисники, борців зі стабільністю затримали не тоді, коли вони ці листівки розклеювали, а коли міліція прочитала, що на тих листівках написано. Мені чомусь здається, що коли б там написали "Юлька – крадійка" чи "Луценку найвищу міру", то нікого б не затримали. Мало того, могли б заохотити. Бо такий зміст не лише не розхитує стабільність. Навпаки – він її зміцнює. Принаймні, так могло б видаватися міліціонерам.

Знаменитий суддя Родіон Кірєєв, відпочивши від нервової справи Юлії Тимошенко, взявся судити одного з лідерів фан-клубу "Динамо"-Київ Андрія Коренівського. Формально - за участь у побитті громадянина Саламатова, який на матчі намагався вирвати прапор із Шухевичем у фанів "Карпат". Але всі розуміють, що де-факто судять за нині дуже популярну кричалку "Спасибо жителям Донбасса...".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "Спасибо жителям Донбасса" можуть ув'язнювати на 15 діб

Соціологічні опитування показують, що народ не до кінця розуміє свого президента, адже переважна більшість громадян вірить, що він зводить рахунки зі своїми політичними опонентами. А так чинять тільки ті, хто називається диктатором, а не президентом. Тим не менше, людина, схожа на зображення на вищезгаданому пакетику, дуже хоче довести своїм співвітчизникам, що вона таки президент, а не те, що в пакетику міститься. І продовжує карати тих, хто цього не розуміє. Ох, і роботи в нього попереду. Більшу половину країни доведеться садити.

Сейчас вы читаете новость «Президент чи "през"?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть