четверг, 20 октября 2011 14:04

Стартував конкурс двійників Тараса Шевченка

 

П'ятниця, 14 жовтня, 17.15

Американська актриса Періс Хілтон у супроводі чотирьох охоронців гуляє столичною Бессарабською площею. Заходить у магазин техніки й купує два фотоапарати. Один із охоронців розраховується кредитною карткою. Актриса приїхала в Україну на запрошення бізнесмена Олександра Онищенка. Наступного дня братиме участь у показі колекції "Весна-літо 2012" дизайнера Андре Тана на Українському тижні моди.

На подіум вийде в жовтій сукні з глибоким декольте.

- Періс мала бути в білому весільному вбранні, яке врешті одягла Сніжана Онопко, - розповість Андре Тан. - Вона засоромилась вдягати його, бо там дуже відкритий живіт. Напередодні показу до третьої ночі приміряли інші. Жовту буквально створили за ніч.

Під час дефіле зірки за лаштунками її обговорюватимуть українські моделі:

- Чого це вона, блін, зачастила до нас. Носяться з нею всі. Чи кавалера тут собі знайшла? - скаже одна з дівчат.

- Та грошей їй відвалили, чого б не їздити. Мільйон доларів, кажуть, цього разу (Хілтон в Україні вдруге. У вересні була суддею на конкурсі "Міс Україна". - "Країна".), - відповість друга. - Я за такі гроші подвійне сальто на подіумі гола зробила б.

Після показу Періс піде в готель InterContinental, в якому зупинилася

А в цей час:

Іванна Кулик, 53 роки, із села Дідилів Кам'янка-Бузького району на Львівщині насипає три ложки розчинної кави в біле горнятко.

- Це вже третя кава сьогодні. У мене й так тиск низький, треба підвищувати кофеїном, а тут ще й ніч безсонна після аварії. Голова розколюється. Досі заплющую очі й бачу мертвого водія й контейнери з намальованими черепами, - каже.

У четвер о 20.20 у сад до Куликів в'їхала вантажівка Renault Premium. Везла в Німеччину на утилізацію високотоксичний порошок мононітрохлорбензол. Врізалася в яблуню, потім - в електроопору. Кабіна відірвалася, перекинулася, водій загинув одразу. Кілька покришок контейнерів із хімікатами відкрилися. 60 жителів навколишніх будинків опівночі евакуювала міліція.

У саду Куликів - пеньок від щойно спиляної яблуні.

- Шкода дерева, йому вже понад 30 років, - каже Іванна Кулик. - Плоди зимового сорту, дуже добре вродили цьогоріч. Фура її зламала, мусили спиляти. Нам сітку й забор обіцяла влада району відшкодувати. А хто таке добре дерево відшкодує?

Головний "свободівець" 42-річний Олег Тягнибок біля пам'ятника Тарасові Шевченку в Києві виступає з нагоди 69-річчя з дня заснування Української повстанської армії:

- Ця Верховна Рада є імпотентною. Складається з олігархів, "тушок", зрадників. Люди вже з косами й вилами виходять на вулицю, аби захистити своє право на життя.

Просить колоною рушати вул. Володимирською в бік пл. Михайлівської на святковий концерт. Людей - близько 1,5 тис. Доки шикуються, нардеп-"бютівець" Юрій Одарченко з десятком прихильників "Батьківщини" вириваються на сотню метрів уперед. Їх наздоганяє розчервонілий заступник Тягнибока 39-річний Андрій Мохник. Розмахує руками, кричить:

- Що за свинство? Ви не маєте права тут іти! Чому ви виперлися перед національним прапором? Я організатор акції. А ти хто?

- Ты мне не говори, куда идти! - кричать йому у відповідь.

Збігаються інші "свободівці", відштовхують на тротуар прихильників "Батьківщини". Активістів оточують кілька сотень "беркутівців". У декого на поясі балончики зі сльозогінним газом "Кобра". Блокують усі вулиці, які перетинаються із Володимирською.

Актори Вінницького муздрамтеатру ім. Миколи Садовського перед виходом на сцену фотографуються у холі біля чорного входу. За 45 хв. розпочнеться прем'єра вистави "Софія", яку написав місцевий режисер Віталій Селезньов. Автор півтора року працював над сценарієм про любовні історії графині Софії Потоцьої.

- Станьте в позу! - командує з фотоапаратом у руках акторка в бальній сукні за модою кінця XVIII ст.

На акторах білі перуки, які спеціально замовляли у Київській театральній майстерні.

- "Софія" - найдорожча вистава нашого театру. Бюджет складає 80 тисяч гривень. Практично вся сума пішла на костюми. Лише головна героїня їх змінює за виставу шість разів, - каже завідувачка літературно-драматургійної частини театру Світлана Фицайло.

Навесні із "Софією" театр поїде в турне Україною та Польщею.

Іван Гарбуз, 48 років, неподалік Манявського монастиря у Богородчанському районі на Івано-Франківщині розгрібає руками сніг. Серед опалого листя вибирає корчі опеньок. Складає їх у 10-літрове пластмасове відро. Хукає на почервонілі руки. У кишені куртки дзвонить телефон. Бере трубку й розмовляє з дружиною.

- Змерз, як цуцик. Тут сніг довкола, сантиметрів на 10 випав. Але опеньок багацько.

Іван Гарбуз щодня збирає по два-три відра грибів. Жінка возить у Івано-Франківськ, продає на базарі.

- На Покрови коло хати поратися гріх, то вирішив двічі сходити до лісу. Сніг застав на півдороги. Хурделиця звіялася, потемніло, ялини та земля вкрилися снігом. Вертати вже не хотів, - каже Іван.

За годину з-за хмар вийшло сонце.

Стартував конкурс двійників Тараса Шевченка. 13 листопада на виставці "Книжковий світ" у Києві виберуть чоловіка, який найбільше схожий на поета

У Києві вперше за 20 років померла людина від сказу. Це 27-річний міліціонер. Чоловіка вкусило подароване йому цуценя пітбуля. Тварина здохла.

Із минулого тижня діють нові правила дорожнього руху. Тепер для управління мопедом або скутером треба мати права категорії А1 і бути в мотошоломі. Інакше доведеться заплатити 600 грн штрафу.

Кодекс етики українського вчителя написали в Національній комісії з питань захисту суспільної моралі. "Учитель не повинен пити й курити, а також натякати на те, щоб йому дарували подарунки", - зокрема, сказано там.

У Харківській області всі амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти забезпечать портативними кардіографами. З їх допомогою кардіограму можна відправити для консультації професійним лікарям через мобільний телефон, перебуваючи за сотні кілометрів від профільних клінік. Зараз у області вже є 270 таких приладів.

 

Що робили минулого тижня в міліції

Начальник Державтоінспекції Валерій Лозовий звільнив двох інспекторів з міста Красноград Харківської області - майора Павла Камишана й капітана Олександра Ковтуна. 22 вересня вони зупинили водія, вимагали показати документи. Коли той почав запитувати про причину зупинки - вилаяли його. Водій зафіксував усе на відеокамеру, запис дослідила комісія. Інспекторів визнали винними в порушенні службової дисципліни.

40-річний Віталій Марковін зі зламаним хребтом утік від міліціонерів у ніч проти понеділка. 11 липня Марковін зґвалтував 13-річну дівчинку та вбив її 14-річну подругу. Хребет і ноги поламав під час затримання, коли стрибнув із четвертого поверху. Його лікували в Дніпрорудненській міській лікарні Василівського району Запорізької області.  Цілодобово перебував під вартою.

Міліціонери з львівського університету внутрішніх справ украли із закладу 126 одиниць зброї, зокрема 11 пістолетів ТТ, 52 пістолети Макарова, півтора десятка автоматів Калашникова, шість снайперських гвинтівок. Про це дізналися наприкінці минулого тижня. Хто саме скоїв злочин і куди поділи зброю - з'ясовують.

 

"Або сам Янукович погодився відмовитися від західного шляху й готовий дати задній хід, або ж відбувається якийсь неймовірний вплив на ситуацію людей, які блокують і західний, і сьогодні вже східний шлях, ведучи в напрямку Лукашенка"

Тарас ЧОРНОВІЛ, народний депутат, про те, що президент Віктор Янукович не виконає своїх обіцянок перед Заходом щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко

 

6 540 000

гривень витратять з бюджету на ремонт доріг до державних дач у Криму

200 000

пар одружилося за дев'ять місяців в Україні. Це на 1500 більше, ніж торік за цей час. Жінки частіше створюють шлюб у віці 20-24 роки, чоловіки - у 24-29.

 

 

"Юліє Володимирівно, повірте моєму досвіду: відсидите - президентом станете", - Віктор Янукович заспокоював Тимошенко після оголошення їй вироку.

Виявляється, в огорожі навколо Верховної Ради - 450 гострих металевих кілків. Це випадковість чи так було задумано?

- Що буде, якщо чиновників зобов'язати їздити виключно на метро?

- Спочатку все буде добре, а потім з'являться спецвагони з мигалками, що їздитимуть по зустрічній.

Оголошення: "Для одноразової роботи потрібен суддя, який грамотно пише під диктовку нариси, подібні до обвинувальних вироків. Плата договірна. Вимоги: вік до 35 років, послужливість і небагатослівність. Відсутність знань кримінального права і процесу, а також досвіду, буде перевагою".

У ювелірному магазині:

- Скільки коштує це кольє?

- Сто тисяч.

- Жах! А он та обручка?

- Два жахи, мадам.

 

Сейчас вы читаете новость «Стартував конкурс двійників Тараса Шевченка». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть