Ексклюзивы
четверг, 04 ноября 2010 14:25

"Я за те, щоб на поле виходили восьмеро українців і троє легіонерів"

9 листопада в данському Ольборзі відбудеться жеребкування фінальної частини молодіжного чемпіонату Європи-2011. Команда 45-річного Павла Яковенка разом з Англією, Швейцарією та Білоруссю потрапили до "несіяних". "Сіяними" будуть збірні Чехії, Іспанії, Ісландії та Данії


За результатами жеребкування восьмеро учасників фінальної стадії розділять на дві групи по чотири команди. Чемпіонат відбудеться в данських містах Орхус, Хернінґ, Ольборґ і Віборґ із 11 по 25 червня.


- Зараз збірна живе майбутнім чемпіонатом Європи, - каже Павло Олександрович. - Наше головне завдання - вивчити суперників після жеребкування. Назвати фаворита змагань практично неможливо. Все залежатиме від того, хто в якому складі підійде до турніру. Матимемо кілька тижнів на підготовку до Євро-2011. Також  проведемо три товариські матчі. Мета - вибороти чемпіонат континенту й потрапити на Олімпіаду - 2012.

 

Чи готова "молодіжка" грати першим номером?

- Так. Ми це довели в матчах відбірного турніру проти Мальти й Словенії.


Як ви контактуєте з головними тренерами команд, чиїх гравців викликаєте до молодіжної збірної?

- Абсолютно нормально зі всіма. З наставником "Шахтаря" Мірчею Луческу не спілкуюся напряму, працюємо з помічниками. З Хуанде Рамосом, який очолив "Дніпро",  будуватимемо стосунки через його перекладача та асистентів. Я з іспанцем особисто не знайомий.


У "молодіжці" є кілька гравців, на яких претендує українська збірна. Як ділитимете їх із Юрієм Калитвинцевим?

- Ми працюємо для національної збірної. За першою вимогою готові відпустити будь-якого футболіста, навіть перед важливим офіційним поєдинком.


За порушення спортивного режиму якраз після завоювання путівки в Данію Дениса Бойка перевели в молодіжну команду "Динамо". Вживатимете якісь санкції щодо голкіпера?

- Це неприємно, але постараємося зрозуміти його. У мене ще не було розмови з Денисом. Команда не святкувала, це одиничний випадок. Кияни роз'їхалися по домівках, а решта були в готелі. Через три дні на хлопців чекали матчі чемпіонату України. Не розумію, чому Бойко дозволив собі розслабитися.


При переході з молодіжного футболу в дорослий багато гравців губляться. У чому проблема?

- Це проблема клубів. Під час короткого збору не можемо достукатися до хлопців. У наших силах розповісти й показати, де треба опинитися в той чи інший момент. Також вказуємо на слабкі й сильні сторони суперника. Вся відповідальність за виховання молодих футболістів лежить на клубних тренерах.


У прем'єр-лізі зараз одночасно мають перебувати на полі не більше сімох легіонерів. Вас влаштовує такий ліміт?

- Я за те, щоб на поле виходили восьмеро українців і троє легіонерів. Але розумію клубних тренерів, які проти цього. Якщо вони виховуватимуть молодь і не даватимуть результату, залишаться без роботи.


Ваші тренерські амбіції відповідають рівню молодіжної збірної України?

- Зараз мрію виграти Євро - 2011. А щодо подальших планів, тут треба бути реалістом. Мені вже пропонували очолити національну команду ще до Мирона Маркевича. У нас відбулася розмова з президентом Федерації футболу Григорієм Суркісом, але я вибрав роботу з "молодіжкою".

Сейчас вы читаете новость «"Я за те, щоб на поле виходили восьмеро українців і троє легіонерів"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть