Ексклюзивы
четверг, 10 июня 2010 20:56

Наші Пукачі

Мій товариш Василь працює слідчим у міліції. Знайомі зі школи. Приємний, сором'язливий відмінник, щонеділі з батьками ходив до церкви. Коли вступав до міліцейської академії, я дивувався: як він працюватиме у такій системі?

Справді йшло важко. Та нещодавно Василеві вдалося налагодити зв'язок із молодим перспективним офіцером, старшим за званням, родичем високого чиновника. Той збирає собі команду, з якою рухатиметься кар'єрною драбиною вгору. Тепер Василь переводиться з кримінальних злочинів на боротьбу з економічними, знайомиться під час виконання дрібних доручень свого "лідера" з генералами, керівниками управлінь. Каже, їхня команда має чудові, зокрема й фінансові, перспективи. Ось тільки нещодавно пожалівся на новий закон про довічне ув'язнення за хабар слідчому в понад 10 тисяч доларів.

А я згадав генерала Пукача. Теж із провінції, добросовісний трудяга, якого любили й поважали в рідному селі. Потім потрапив до команди Кравченка і зробив карколомну кар'єру. Гроші, жінки, авто, елітна квартира, а головне - влада над життями людей.

Третій міліціонер копав у живіт - збивав дихання

Ґонґадзе вони душили вчотирьох. Двоє тримали зв'язаного, третій міліціонер копав у живіт - збивав дихання. А найздоровіший Пукач тиснув на горло з усіх сил. Але журналіст не вмирав. Тоді зняли з нього ремінь і таки задушили. Ох і намучилися! Як їм спалося в ту ніч? В усі наступні?

Оперативне відео арешту Пукача мене здивувало. Звичайний старий сивий чоловік. Російська з жахливим українським акцентом. Сумирний і навіть приречений.

Він довго переховувався. Мав час спуститися на землю, подумати. У селі, де жив останній рік, кажуть, що Пукач не лягав до глибокої ночі й удосвіта прокидався. Отже, таки не спалося.

На запитання про участь в убивстві Ґонґадзе відводить погляд і тихо говорить: "Непосредственное". А жінки з його села кажуть: "Алік - урівноважений, спокійний. Не міг він когось убити".

І мені теж важко навіть уявити таке про мого товариша, який робить кар'єру в міліції.

Сейчас вы читаете новость «Наші Пукачі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть