среда, 13 июня 2012 19:18

Кожен п'ятий працездатний українець має вогнепальну зброю

 

Неділя, 10 червня, 9.40

На лавці біля 5-поверхівки на вул. Рівнен­ській, 109 у Луцьку рудоволоса 64-річна Катерина Наконечна плаче за чоловіком Василем, 77 років. Він загинув о 4.25 через обвал одного з під'їз­дів цього будинку. Заснувши на дивані у вітальні, упав із третього поверху. Окрім нього, загинула ще одна людина, 18 врятувалися.

Навколо дому стоять дві "швидкі", кілька автомобілів рятувальників, пожежна машина, екскаватор і три автобуси. Із 30 "еменесівців", які працюють на місці трагедії, п'ятеро супроводжують жителів сусідніх під'їздів до їхніх квартир. Люди виносять на вулицю документи, одяг, комп'ютери й телевізори.

– Щойно прийшов наказ нікого більше не впускати всередину, – каже в гучномовець вусатий "еменесівець". – Хто не встиг забрати гроші й документи, намалюйте рятувальникам план своєї квартири і де сховані цінні речі. Вони усе вам винесуть.

50 сімей, які мешкали у будинку, залишилися без житла. Їм тимчасово виділили номери в готелі "Світязь".

– Наша квартира вціліла, але повертатися в неї небезпечно, – розповідає 44-річна Ірина, жителька третього під'їзду. – Рятувальники бояться, що будинок валитиметься далі. У всьому винен магазин меблів, який відкрили на першому поверсі. Там викупили три квартири і зруйнували несучу стіну. Того під'їзд і просів.

Вісьмом сім'ям, квартири яких завалені, мер Луцька Микола Романюк пообіцяв видати дво- і трикімнатні помешкання до кінця червня

А в цей час:

Німець 28-річний Маркус Мюль із двома друзями розстеляють ліжка у двокімнатній квартирі на пл. Ринок, 20 у Львові. Приїхали уболівати за свою збірну.

– Цілу ніч святкували перемогу над португальцями, – говорить Маркус. Працює менеджером у фірмі, що виготовляє велосипеди. – Ходили по центру, пили пиво Ваше пиво суперове. Таке ж смачне, як у Німеччині. І дешеве – півтора євро за півлітри.

– Ще у вас дуже гарні дівчата, – перебиває Маркуса його товариш Ульріх, 29 років. – Учора вночі там біля фонтанів познайомилися з трьома студентками. Одна добре говорила німецькою. А друга мала дуже довге чорне волосся. Ми з ними разом гуляли містом. В одному кафе грала музика. То вони так гарно танцювали, дуже пластичні. Ми запрошували їх піти до нас у квартиру. Але вони не захотіли. Написали нам на листку номери Skype. Обов'язково сконтактуємося. Ми не проти мати жінок з України.

Рятувальники й жителі Тур'ї Бистрої Перечинського району на Закарпатті натягують на дах місцевої православної церкви водостійку плівку. У суботу зранку селом пронісся смерч. Позривав дахи будівель, повикорчовував дерева, знищив городину. У церкві вітром знесло 80% жерстяної покрівлі. Одну баню звалило на землю, іншу – розкрило.

– Всередині позаливало дощем, ікони помочило. Починає падати штукатурка. Ми вже купили необхідні матеріали. Най нас Господь простить, що працюємо в неділю. Але то треба, життя таке. Треба великі кошти, щоб все відновити, – каже отець 50-річний Володимир.

Після того, як закінчили вкривати – пішов дощ. Священик розповідає, що три роки тому зробили в церкві ремонт, оновили іконостас. У дворі валяються 200-літні дуби й липи, що повикорчовував смерч.

– Дерево, яке двоє людей ледь можуть обхопити, вирвало й віднесло за 5 метрів.

Від смерчу в селі постраждало 210 дворів.

"Усі без винятку політологи на Заході, яких я чув або читав, говорили, що головною рисою української політичної еліти найвищого щабля є відсутність державного мислення, абсолютне небажання лишити після себе в історії щось, крім статистики власного збагачення. Це риса, властива всім без винятку українським президентам"

Юрій Шевчук, викладач української мови у Колумбійському та Літній школі Гарвардського університетів, про жагу українських правителів до збагачення

 

63 гривні коштує кілограм вітчизняних черешень, які закупили для їдалень Державного управління справами. Імпортну придбали по 204 грн/кг. На українських ринках найдорожча вітчизняна черешня коштує 35 грн/кг.

8-річний Данило учень школи №10 у місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині потонув у річці Інгулець. Вихователька, яка привела другокласників на стихійний пляж, не вміла плавати. Батьки не давали дозволу викладачеві пускати дітей у воду, але підписали документ, що дітям можна "помочити ноги в річці".

П'ятеро українців побилися з 20 російськими фанатами 8 червня після футбольного матчу Росія – Чехія біля фан-зони у Львові. Спровокували бійку вигуки гостей міста "Россия – чемпион, Украина – фу" і "Россия – чемпион, Украина – позор", стверджує один з українських фанів. Бійка тривала зо хвилину, доки втрутилася міліція.

Кожен п'ятий працездатний українець має вогнепальну зброю, кажуть у міліції. Її на руках у людей є понад 640 тис. одиниць. Ще 3 млн – у нелегальному обігу.

 

 

У нашому районі ­вночі ходити одному ­небезпечно. Але якщо втрьох – прибутково.

Після прийняття російської другою державною мовою. Львів, ковзанка:

"Прокат ­ковзанів – 5 гривень

Прокат ­коньков – 25 гривен".

Даїшник зупиняє машину й каже:

– Ви перший, хто проїхав на цьому перехресті без порушень, ось вам 100 доларів.

– О! Права куплю!

– Ви без прав?

Дружина:

– Не слухайте його, чого по п'яні не скажеш?

– Так ви і п'яний?

Теща:

– Я ж казала, що на краденій машині ­далеко не заїдеш!

Голос із багажника: – Ми вже на кордонi?

 

Сейчас вы читаете новость «Кожен п'ятий працездатний українець має вогнепальну зброю». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть