Ексклюзивы
среда, 06 июня 2012 19:03

Кожен десятий українець не піде цьогоріч у відпустку

 

П'ятниця, 1 червня, 12.45

- У вас Азаров ще не був? Ні? Хух, встигли. Дєвочки, уділіть ревізорам пару минуток, - до філії Шевченківського відділення Ощадбанку Києва на вул. Артема, 72, забігають дві жінки. Вони перевіряють якість обслуговування в банківських відділеннях міста в перший день видачі тисячі гривень знецінених вкладів Ощадбанку СРСР.

- За нами по п'ятам Азаров їхав. Із ним усе начальство, перевіряють банки, - пояснюють, поспіхом витягаючи документи з чорної папки.

- Дєвочки, ставлю вам за дрес-код п'ятьорку. Молодці, всі у білій формі, як того требує інструкція. Чого людей немає? Ну нічого, що не прийшли ще, головне, черг немає, - каже білява ревізорка в білому костюмі. Питає, скільки карток видали.

- Сім. На картках ніхто не захотів залишати, взяли грошима, - відповідає касирка з фірмовою хусткою Ощадбанку на шиї, як і в трьох її колег.

- Пишу, що гроші видали по посттерміналу. Ще допишу, що у вас у відділенні темно і душно. Досі кондиціонер не встановили вам? Не порядок.

За 32 хвилини до ревізії киянин Григорій Черновець забрав свою тисячу гривень.  2008-го, коли давали "Юліну тисячу" - не встиг, виплати припинили.

- Принесу додому, а жінка рішить, що з ними робити, - каже Григорій Антонович. - Потратимо на продукти, мабуть. Вони такі дорогі зараз. Вийдеш по хліб - і сотні як не було.

А в цей час:

До входу у Львівську облдержадміністрацію на чорній іномарці під'їжджає міністр культури Михайло Кулиняк, 43 роки. Дорогу йому заступають близько 50 музейних працівників та екскурсоводів.

- Будь ласка, дайте пройти. Ми попрацюємо. Обговоримо всі питання. А потім скажемо наше рішення, - Кулиняк протискається поміж людьми.

Музейники починають збирати підписи під зверненням із проханням не віддавати  батальні картини художника Альтамонте "Битва під Парканами" і "Битва під Віднем" римо-католицькому костелу Святого Лаврентія в місті Жовква. Полотна розміром близько 8х8 м. Покійний директор картинної галереї Борис Возницький врятував їх із костелу в 1960-х. Розмістив у Олеському й Підгорецькому замках.

- Про те, що міністр вирішив віддати ці картини, дізналися вчора, - каже екскурсовод Галина Невмержицька, 34 роки. - У четвер тільки дев'ятини по Возницькому були, а його спадщину вже розтягують. Картини мають висіти в замках. Крові не місце в костелі.

Із будівлі Печерського суду в Києві виходять прокурори й адвокат. Щойно закінчилося чергове засідання в справі екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка. Його обвинувачують у незаконному спостереженні за водієм колишнього першого заступника голови Служби безпеки в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Зачитали обвинувальний висновок, за яким Юрію Віталійовичу загрожує 10 років тюрми. Луценко обурився, бо йому не надали копію висновку за три дні до засідання, як передбачено законодавством.

- Чому в мене немає права на три дні? Чому ви ігноруєте КПК? - розгнівався колишній урядовець і пожбурив Кримінально-процесуальним кодексом у бік прокурорів.

Суддя зробила Луценку зауваження й відсторонила від процесу. Далі обвинувальний вирок зачитували без нього.

Наступне засідання відбудеться 8 червня.

Тетяна Кисленко, 60 років, заходить до маршрутки №8 на зупинці в мікрорайоні Хімселище в Черкасах. Купує квиток за 2,5 грн із червоним штампом. На ньому кондуктор ручкою пише час прибуття на зупинку в центрі, де жінка планує виходити. Із цим квитком вона зможе пересісти на інший маршрут цього ж перевізника.

- Ще зайду на Центральний ринок, бо яду треба купить на город, - каже Тетяна Кисленко.

Із травня в Черкасах запровадили систему безкоштовних пересадок на трьох маршрутах - 21, 8 і 26, які обслуговує той самий перевізник. Заплативши раз, можна проїхати з одного краю міста в інший з однією пересадкою. Квиток діє 20 хв. Водії беруть і за півгодини.

- Люди хочуть, щоб квиток був дійсний добу, - каже водій Микола Случ, 49 років.

Що робили минулого тижня в міліції

29 травня в Тернополі студент із Конго покусав міліціонера за руку. Він навчається в Тернопільському національному технічному університеті. Разом із друзями відпочивав у одному з барів міста. Коли почав шуміти, офіціантка викликала правоохоронців. Кусався, коли його намагалися відвезти в райвідділ. Там склали протокол за хуліганство й виписали штраф 200 грн.

30 травня в Броварському районному суді міліціонери розбили мікрофон знімальної групи "5 каналу". Журналісти знімали обвинуваченого Віталія Запорожця, хоча суддя заборонила це робити. Запорожця судять за вбивство дільничного Миколи Симоненка. Також міліціонери разом із "беркутівцями" затримали сімох активістів, які вигукували гасла в підтримку Запорожця, - після оголошення суддею перерви.

 

31 травня в обіг надійшла золота 2-гривнева пам'ятна монета "Мальва". Вона із металу 999,9 проби. Має тираж вісім тисяч штук, важить 1,24 г, діаметр 13,92 мм.

Найбільшу середньомісячну зарплату в Україні з початку 2012 року отримують працівники авіаційного транспорту та фінансисти - 9 тис. 239 грн і 5 тис. 965 грн відповідно, повідомляє Держкомстат. Найменше заробляють рибалки - 1 тис. 347 гр. Зарплата середньостатистичного українця в травні складає 2 тис. 847 грн.

Повністю вимикати прилади від мережі, а не залишати їх у режимі очікування, просить Національна агенція енергозбереження. Так можна заощадити 4,5 млрд кВт електроенергії за рік.

Кожен десятий українець не піде цьогоріч у відпустку через велику завантаженість на роботі, повідомляє Міжнародний кадровий портал. Третина опитаних не поїдуть на відпочинок через фінансові труднощі. Стільки ж улаштувалися на нову роботу і проходять випробувальний термін.

У Львові, Харкові, Донецьку й Києві дні проведення матчів Євро-2012 будуть вихідними, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів. Робочі дні, які визнали вихідними, жителі цих міст відпрацьовуватимуть по суботах.

 

"Це не тому, що пляжі не готові, а тому, що фанат вип'є 300 грамів, стрибне і потоне. А потім розповість, що в нас пляжі не готові. А це ж різні речі: потонулий п'яний і неготові пляжі"

Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, заступник голови Київської міської адміністрації, про заборону столичною владою купатися на пляжах міста іноземним уболівальникам, які приїдуть на  Євро-2012

 

17 000

міліціонерів вивчили англійську мову спеціально до Євро-2012. До початку чемпіонату курси закінчать ще п'ять тисяч правоохоронців.

89 000

гривень вкрали з банкомату "Укрсиббанку" в місті Васильків на Київщині. Він розташований у салоні-перукарні. Злодії залізли всередину вночі, пошкодивши металопластикове вікно. Зламали задню стінку банкомату, який не був обладнаний сигналізацією, і забрали гроші.

АНЕКДОТИ:

Увага! Загубився 12-річний син начальника Київської податкової інспекції. Особливі прикмети - підполковник.


Після успіху на Євробаченні-2012 "Буранівских бабусь" було вирішено відправити "Буранівских дідусів" на Євро-2012.

 

Сейчас вы читаете новость «Кожен десятий українець не піде цьогоріч у відпустку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть