Ексклюзивы
четверг, 26 мая 2011 17:46

Як мене шукав Інтерпол

- Відійдіть убік, чекайте, - офіцер-прикордонник знімає слухавку і просить когось підійти, "бо тут проблема". До цього зо 5 хвилин шукав щось у комп'ютері, розглядав моє обличчя.

За хвилину його колега забирає мій паспорт і несе в якусь комірчину. Поки стою в черзі, почалася посадка на літак. Та куди без документа? Аналізую варіанти "проблеми". Може, надто багато відмінностей між мною і фото? Але ж мала право за сім років подорослішати й змінити зачіску. Добре, що волосся не фарбувала. Чи може - паспорт старий і пом'ятий, із обтріпаними кутами? Та ж, не такий, як у хлопця із сусідньої черги. Він щойно довів, що намоклий документ із хвилястими сторінками - дійсний.

За 10 хвилин офіцер повертається й шепоче щось моєму прикордонникові. Той ставить печатку про перетин кордону, віддає паспорт.

- Так у чому проблема? Може, виправлю її до наступної зустрічі.

- Звичайні формальності, - відповідає незворушно.

Усе повторюється в аеропорту Буенос-Айреса. Прикордонник довго вдивляється в документ, монітор і на мене, зачиняє кабінку й веде в задушливу кімнату. Там передає паспорт колезі. Знову щось обговорюють, кудись телефонують. За 15 хвилин паспорт повертають, вибачаються. Наостанок аргентинець питає, чи не звати мою маму так само, як і мене? Кажу, ні. Тоді повідомляє, що мою повну тезку, удвічі старшу, розшукує Інтерпол.

Перша людина, якій я розповіла про пригоду, порадила змінити ім'я. Так зробила її подруга зі США. Дівчину дістали постійні перевірки й запізнення на рейси. Бо ім'я та прізвище її двійника опинилися у списку розшукуваних злочинців.

Схоже, мою тезку вже впіймали. Або ж прикордонники Норвегії та Парагваю знають, що серед шести з половиною мільярдів людей на Землі принаймні двоє можуть зватися однаково.

Сейчас вы читаете новость «Як мене шукав Інтерпол». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть