четверг, 11 октября 2012 10:58

"Я не знаю, достойна ли я этой чести" - Тим Бертон и Хелена Бонэм-Картер стали членами Британского института кино

"Я не знаю, достойна ли я этой чести" - Тим Бертон и Хелена Бонэм-Картер стали членами Британского института кино
Награда будет вручена звездной паре 20 октября. Фото: tim-burton-ru.livejournal.com/

Американський режисер Тім Бертон і його цивільна дружина англійська актриса Хелена Бонем-Картер удостоєні звання дійсних членів Британського інституту кіно / BFI, Бі-Еф-Ай /. Про це оголосили в середу представники цієї некомерційної організації, що займається розвитком та пропагандою кінематографа у Великобританії.

Бертон і Бонем-Картер проживають в Лондоні, в північному районі Хемпстед. "Звання дійсного члена Британського інституту кіно значить для мене так багато, що я не можу висловити це словами, - заявив Бертон. - Це значить, що я встану в один ряд з великими режисерами, які отримали звання у минулому", - сказав він.

"Я вражена, - сказала Хелена Бонем-Картер. - Я не знаю, чи гідна я цієї честі, але я прийму її з гордістю".

Тім Бертон знімає ігрові та анімаційні фільми, часто засновані на чорному гуморі і витримані в іронічно-похмурому стилі. Він відомий такими картинами, як "Бітлджус", "Бетмен", "Чарлі і шоколадна фабрика", "Аліса в країні чудес".

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Выставку творчества Тима Бертона в Париже посетили 300 тысяч человек

Хелена Бонем-Картер відома ролями у фільмах "Бійцівський клуб", "Планета мавп", в циклі картин про юного чарівника Гаррі Поттера. Вона двічі була номінована на премію "Оскар" - за участь у стрічках "Крила голубки" і "Король говорить".

Почесними членами Британського інституту кіно раніше ставали актор і режисер Орсон Уеллс, актори Клінт Іствуд, Майкл Кейн, Ральф Файнс, актриса Джуді Денч, режисери Денні Бойл і Девід Лін.

Британський інститут кіно є організатором Лондонського кінофестивалю, який відкрився у вівторок увечері прем'єрою нового фільму Тіма Бертона "Франкенвіні" / "Frankenweenie" /. Картина була знята в тривимірному форматі, але в чорно-білому зображенні. Вона є рімейком однойменного короткометражного фільму Бертона, створеного в 1984 році. Жанр нового твору режисера звучить як "фантастичний комедійний фільм жахів". Картина є пародією на численні екранізації класичного романтичного твору Мері Шеллі "Франкенштейн".

Завершить Лондонський кінофестиваль 21 жовтня прем'єр фільму "Великі очікування" / "Great Expectations" / за романом Чарльза Діккенса, головну роль в якому зіграла Гелена Бонем-Картер.

Сейчас вы читаете новость «"Я не знаю, достойна ли я этой чести" - Тим Бертон и Хелена Бонэм-Картер стали членами Британского института кино ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі