пʼятниця, 13 травня 2011 16:27

У Харкові ув'язнений перерізав собі горло, не витримавши тортур

У Харкові ув'язнений перерізав собі горло, не витримавши тортур

У Харківському слідчому ізоляторі скоїв суїцид ув'язнений.

Про це повідомили в Управлінні Державної пенітенціарної служби України в Харківській області.

Чоловік поранив себе в шию. Ув'язненого направили до медичної частини установи, де почали реанімаційні заходи, а також викликали бригаду швидкої медичної допомоги. Незважаючи на всі вжиті заходи, в 10.37 була констатована смерть ув'язненого, пише Городской дозор.

Варто відзначити, що ув'язнений був затриманий в грудні 2010 року за підозрою у скоєнні крадіжки. У СІЗО він прибув 30 грудня і знаходився на профілактичному обліку як особа, схильна до суїциду. Йому надавалася психологічна допомога.

11 березня до нього викликали спеціалізовану психіатричну бригаду швидкої медичної допомоги, Він був оглянутий лікарем-психіатром вищої лікарської категорії, але рекомендації щодо необхідності госпіталізації в лікарню не надавалися.

Зараз за фактом смерті ув'язненого проводиться перевірка управлінням Державної пенітенціарної служби України в Харківській області та прокуратурою Харківської області.

Як повідомляє медіа група "Об'єктив", ім'я цього ув'язненого - Сергій Литвин.

Видання також повідомляє, що його неодноразово катували як у харківському УБОЗі - коли вивозили на допити, - так і в самому СІЗО.

Вінницька правозахисна група розповсюдила заяву про те, що Сергій Литвин вже намагався покінчити з собою, тому що адміністрація СІЗО довгий час ігнорувала скарги ув'язненого.

Як вже повідомлялося, минулого року жертвами тортур у міліції та місцях позбавлення волі стали близько 800 тисяч осіб (у 2009-му - близько 600 тисяч). Тільки в органах внутрішніх справ у минулому році помер 51 затриманий, а з початку нинішнього - вже 20. Про це також повідомили в Харківській правозахисній групі.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові ув'язнений перерізав собі горло, не витримавши тортур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути