середа, 30 березня 2011 14:01

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Російські військові літаки вторглися в повітряний простір Японії

Російські військові літаки вторглися в повітряний простір Японії

Японські військові звинуватили російських льотчиків у вторгненні в повітряний простір Японії. Повітряні сили самооборони заявили, що 21 березня в небо над країною вторглися два літаки: Су-27 і Ан-12, пише газета Asahi. Вони були оснащені приладами для взяття проб повітря. Російські літаки літали в японському повітряному просторі на висоті від 600 до 6000 м. Ще один Су-27 був помічений поблизу японського кордону.

На перехоплення були підняті винищувачі повітряних сил самооборони. Японська сторона вважає вторгнення російських літаків в її повітряний простір "провокаційним актом" і особливо ображена з цього приводу: адже для їхнього перехоплення довелося відволікати сили та засоби від участі в рятувальній операції, яка триває у постраждалих від цунамі районах.

Проте командування Східного військового округу заперечує факт порушення російськими військовими літаками повітряного простору Японії.

"Російська авіація виконувала завдання тільки на території Російської Федерації", - заявив у середу прес-секретар командувача військами Східного військового округу Ігор Мудінов.

"Над морем наші літаки у ці дні взагалі не літали", - додав Мудінов.

Судячи з усього, інформація про "взяття проб повітря" пов'язана з тривожною ситуацією на АЕС "Фукусіма-1", де тривають витоки радіації. Радіоактивні речовини з аварійної станції знаходять в різних частинах світу: і в Китаї, і у Великій Британії, і в Росії, і в Україні.

Новина про "російське вторгнення" в Японії обговорювали, зокрема, в ЖЖ-співтоваристві vladivostok. Один блогер запропонував висадити в Японії десант для взяття проб грунту. А інший, поскаржившись на галасливі польоти винищувачів над містом, заявив, що краще б ці "нічні літуни" дійсно баражували в чужому повітряному просторі.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові літаки вторглися в повітряний простір Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути