понеділок, 12 липня 2010 18:06

В Україні заборонили популярне дитяче харчування

В Україні заборонили популярне дитяче харчування

Компанія "Нестле-Україна" заявила про масові випадки заборони територіальними управліннями Держспоживстандарту України продажу в торгових мережах продуктів дитячого харчування, вироблених компанією.

"Впродовж останнього місяця в багатьох регіонах забороняється продаж наших продуктів дитячого харчування", - повідомив директор з корпоративних питань компанії Nеstle в Україні і Молдові Геннадій Радченко.

За його словами, заборона торкається в основному продуктів дитячого харчування, що містить борошно і крохмаль.

Як сказав Радченко, Держспоживстандарт аргументує свої дії тим, що діюче в країні з 2006 року законодавство забороняє використовувати в дитячому харчуванні крохмаль і борошно. При цьому він відмітив, що раніше відповідна продукція не знімалася з полиці.

Представник Nеstle нагадав про прийнятий Верховною Радою в березні цього року в першому читанні законопроекті, що передбачає відміну заборони на використання в продуктах дитячого харчування крохмалю і муки. Він виразив надію, що цей документ буде прийнятий в цілому.

За даними директора з корпоративних питань компанії Nеstle в Україні і Молдові, на українському ринку дитячого харчування Nеstle займає близько 30%.

Nestle почала свою діяльність в Україні в 1994 році з відкриття представництва. З тих пір компанія просуває в країні такі міжнародні бренди, як Nescafe, Nesquik, Maggi, Nuts, Friskies, Kitkat, Nuts і ін. У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ "Нестле Україна". В кінці 2003 року Nestle S.А. придбала 100% акцій підприємства "Волиньхолдинг" (ТМ "Торчин").

У лютому цього року Nestle S.А. повідомила про придбання ТОВ "Техноком", лідера українського ринку продуктів швидкого приготування і приправ під торговою маркою "Мівіна".

За підсумками 2009 року компанія збільшила продажі в Україні на 16,2% - до 3,1 млрд грн.

Дело

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили популярне дитяче харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути