пʼятниця, 19 березня 2010 10:50

В Ізраїлі довічно ув"язненому ввели "сироватку правди"

В Ізраїлі довічно ув"язненому ввели "сироватку правди"

Ізраїльський суд в якості виключення дозволив використати під час допиту так звану "сироватку правди". Препарат введуть чоловікові, який відбуває довічний термін ув"язнення за вбивство дружини.

"Сироватка правди" є психоактивним препаратом, який використовується для отримання від людини приховуваної інформації. Рішення про застосування цього крайнього заходу ухвалене через наполегливе небажання засудженого визнавати свою провину.

Спочатку адвокати ув"язненого знайшли фахівця, який би погодився зробити ін"єкцію з "сироваткою правди". Ним виявився завідувач відділенням психіатричної клініки Тірат-Кармель доктор Анатолій Крайнін. Після того, як було отримано згоду лікаря, адвокати звернулися за дозволом в міністерство охорони здоров"я і до Управління в"язниць (ШАБАС). Проте з останньої інстанції прийшла відмова, що і змусило юристів звернутися до суду.

Суддя окружного суду Нацерета Дані Царфаті дозволила ввести ув"язненому "сироватку правди" (sodium thiopental), раз цього хоче сам засуджений.

Після ін"єкції наркотичного препарату ув"язнений ще раз озвучив версію, яку раніше від нього чули слідчі: він не вбивав дружину, а його дружина скоїла самогубство.

Найближчим часом адвокати мають намір подати апеляцію на вирок до Вищого суду справедливості, приклавши до нього результати допиту під впливом "сироватки правди". Проте шанси, що результати допиту під впливом наркотичного препарату будуть взяті до розгляду, вкрай невеликі. Клінічні дані вказують на те, що суб"єктам зі стійкою психікою вдається приховати правду навіть під впливом препаратів, а неврастеніки часто зізнаються в діях, до яких вони не мають жодного відношення.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі довічно ув"язненому ввели "сироватку правди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути