вівторок, 12 січня 2010 18:45

Ізраїль відгородиться від Африки стіною

Ізраїль будує стіну на кордоні з Єгиптом, щоб захиститися від нелегальних мігрантів з Африки. Про це повідомив ізраїльський прем"єр-міністр 60-річний Беньямін Нетаньяху. На будівництво витратять $270 млн, його завершать за два роки.

— Не можна дозволити, щоб нашу країну заполонили десятки тисяч африканців, — говорить прем"єр. — Ми повинні захищати свої релігійні та демократичні традиції. Ізраїль надаватиме притулок лише біженцям із конфліктних зон.

За даними ізраїльської поліції, щотижня кордон нелегально перетинають від 100 до 200 вихідців із Судану, Еритреї та інших африканських країн. Більшість їдуть до Ізраїлю в пошуках роботи. Майже всі хочуть отримати статус біженців. Частина нелегалів потрапляє до в"язниць, інших відправляють назад.

Ізраїльтяни збудували стіни на кордонах із Ліваном, Сирією та Йорданією, відгородили окуповані палестинські території. Кордон із Єгиптом завдовжки 270 км, мур простягатиметься на 100 км. Зверху його обтягнуть колючим дротом, оснастять пристроями для стеження та радарами. Решту території патрулюватимуть військові. Ізраїльський кордон охороняють також єгипетські прикордонники. Торік вони вбили щонайменше 17 нелегальних мігрантів, які намагалися потрапити до Ізраїлю через Єгипет.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль відгородиться від Африки стіною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути