четвер, 03 лютого 2011 12:45

У Красному Лучі закривають єдину українську школу в місті

У Красному Лучі закривають єдину українську школу в місті

У місті Красний Луч Луганської області прийняли указ про закриття україномовної школи, повідомила ініціативна група на захист середньої школи № 15.

У рішенні № 20 від 28 грудня 2010 року депутати Краснолуцької міської ради мотивують закриття школи браком фінансування.

Як повідомляють Комментарии, закриття школи викликало незадоволення батьків, учнів та вчителів школи. Однак на офіційні звернення прокурору міста Красний Луч відповіді не було. Мер і депутатський корпус міськради "ніяк не реагують на численні звернення громадян".

"Батьківська громадськість, дізнавшись про це, створила групу підтримки, яка зібрала понад тисячу підписів на захист єдиної україномовної школи в місті Красний Луч. Також були офіційні звернення до депутатів Луганської обласної ради, Президента України Януковича, але допомоги так і не надійшло", - зазначили в прес-службі ініціативної групи.

При цьому, за словами батьків школярів, заклад цілком придатний для навчального процесу. У СШ № 15 є сучасний комп'ютерний клас, школа мистецтв та музей бойової слави афганців. Також школа повністю укомплектована навчальним обладнанням.

Як заявив член ініціативної групи на захист СШ № 15, представник Луганської обласної організації Студентське братство Іван Жеведь, школа обладнана всім необхідним. За його словами, нещодавно провели автономне опалення, завезли новітні комп'ютери, кабінети фізики, біології та хімії повністю обладнані.

"Мені незрозуміла позиція влади - закрити школу в центрі мікрорайону. Школа пережила важкі часи, і коли все налагодилося, в школі з'явилася газова котельня, сучасний комп'ютерний клас, її вирішили закрити. Думку батьків взагалі ніхто не враховував", - наголосив Жеведь, колишній учень школи.

В ініціативній групі продовжують відстоювати свої права і готові оголосити голодування, якщо рішення про закриття школи не буде переглянуто.

Як писала Gazeta.ua, в Петровському районі Донецька розпочато процес закриття україномовної школи № 111. У Будьонівському районі Донецька закривається школа № 136, що має українську мову навчання.

Зараз ви читаєте новину «У Красному Лучі закривають єдину українську школу в місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути