понеділок, 20 грудня 2010 18:16

ДАІ збільшить штраф для нетверезих водіїв до 17 тисяч гривень

ДАІ збільшить штраф для нетверезих водіїв до 17 тисяч гривень

ДАІ розробила нові правила дорожнього руху, які будуть введені в дію вже навесні. Згідно з новими правилами штрафи зростуть в 3-5 разів.

Найбільші штрафи будуть застосовуватись у разі керування автомобілем в нетверезому стані – штраф може становити 17 тисяч грн, повідомляє Сегодня.

Як повідомив керівник прес-служби ДАІ Євген Кравець, в нових правилах штрафи підвищаться не за всі правопорушення, а лише за найбільш небезпечні.

"Це перетин залізничних переїздів (штрафи виростуть до 1700-2000 грн), якщо водій створив надзвичайну ситуацію, керування авто в нетверезому стані, перевищення швидкості", - розповів Євген Кравець.

Що стосується водійських посвідчень, то їх вилучатимуть тільки за порушення, які передбачають цю процедуру і зараз - наприклад, пияцтво за кермом чи проїзд на червоне світло.

Також, згідно з новими правилами, ДАІ вимагатиме, щоб водії взимку під час руху не вимикали фари своїх автівок ні в день, ні в ночі.

Відомий адвокат Вадим Володарський, який допомагає ДАІ складати нові правила в якості експерта, вважає, що такий величезний штраф є невипраданим.

"Це дуже багато, враховуючи, що середній українець заробляє такі гроші за півроку-рік", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, начальник Департаменту ДАІ Валерій Лозовий не виключає, що, можливо, незабаром у водіїв будуть забирати права як заставу до моменту оплати штрафу за порушення.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ збільшить штраф для нетверезих водіїв до 17 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути