вівторок, 09 листопада 2010 18:31

Кучма виступив за єдину державну мову

Кучма виступив за єдину державну мову

Екс-президент України Леонід Кучма виступає за єдину державну мову в Україні. Однак усі українці, на його думку, повинні знати як мінімум три мови: українську, російську та англійську.

"Щоб було дві мови сьогодні - український і російський? Та кожен документ адже доведеться робити двома мовами. У тому ж парламенті обслуговуючий персонал треба буде вдвічі збільшувати: кожну сторінку перекладати на російську мову, надрукувати", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу" у місті Буча Київської області, де взяв участь в урочистостях з нагоди друку першого листа нової мовної редакції Пересопницького Євангелія у видавничому домі "АДЕФ-Україна".

Екс-президент назвав перевидання Євангелія "об'єднуючим" як для українців, так і для всіх православних народів.

"Думаю, що випуск Пересопницького Євангелія стане об'єднуючим стимулом для нашого народу, а також для всіх православних народів. Так що давайте, в першу чергу, подякуємо ініціаторів - вони взяли на себе дуже велику відповідальність", - звернувся Кучма до учасників урочистості, повідомляє сайт його фонду "Україна".

Репринтне видання, підготовлене до друку провідними вченими України, містить оригінальний текст і його адаптований переклад на сучасну мову.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кучма виступив за єдину державну мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути