четвер, 07 жовтня 2010 06:29

"Тіло призначене для ласки й насолоди"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Ксаверій Кнотц: ”Я практикую говорити про добрі речі - так чиніть, не бійтеся робити цього. Тоді в свідомості людей усе стає на свої місця. Це і є ”блага вість””
Ксаверій Кнотц: ”Я практикую говорити про добрі речі - так чиніть, не бійтеся робити цього. Тоді в свідомості людей усе стає на свої місця. Це і є ”блага вість””
"Смілива у вас молодь. Одразу запитала про оральні пестощі, дошлюбні статеві стосунки", - каже польською чернець-капуцин Ксаверій Кнотц, 44 роки. В Українському католицькому університеті в рамках Львівського форуму видавців він представив свою книжку "Секс, якого не знаємо". У Польщі Кнотц навчає подружні пари основ сімейного життя.

- Я кажу про глибину взаємин, а не 150 поз. Бо що можу їм сказати про техніку? Хоча мені знайомі близькі стосунки. До того, як стати священиком, зустрічався з кількома дівчатами. Згодом, коли проводив курси для наречених, побачив, що нове покоління потребує детальних порад, а не загальних фраз.

 

Що нового розповідаєте у книжці?

- Якщо чоловік бачить дружину оголеною й інстинктивно починає збуджуватися, отже, Бог хоче обдарувати їх задоволенням. Якщо хлопець бачить гарну дівчину і мріє про близькість із нею - це не означає, що тіло є поганим і грішним. Бог так задумав, щоби чоловік захоплювався його прекрасним створінням - жінкою, щоб народжувалися діти. Хлопець стає веселіший, хоче говорити з цією дівчиною, згодом планує своє життя з нею. Хтивість, гріх народжується не в тілі, а в ураженому первородним гріхом серці. Дуже важливо це розрізняти.

 

Які проблеми у статевих стосунках найчастіше спіткають подружні пари?

- Чоловіки нарікають, що рідко мають сексуальну близькість. Часто жінки не бачать великої цінності в цих стосунках. Важливо, щоб чоловік зрозумів потреби жінки. Бо якщо він хоче тільки швидкого сексу, то вона бачить, що це не пов'язано з любов'ю. Конфлікти виявляються в подружжях, де дружина почувається некоханою, занедбаною. Якщо вона почала ревнувати - це сигнал, що він давно не запрошував її до кав'ярні, в кіно, не мав часу поговорити з нею. А якщо чоловік виявляє свою любов до жінки протягом доби, то тих 1,5 години на себе, наприклад, на перегляд футбольного матчу, вона йому з радістю подарує.

 

Ви пишете про близькість 365 днів на рік. А як же піст?

- Такий вид посту був актуальний, коли сім'ї мали по восьмеро дітей. Відтоді світ змінився. Якщо подружжя має стосунки згідно з циклом плідності жінки, то й без того щомісяця утримується. Люди змучені, перевантажені, пізно лягають спати. Страх від неспроможності прогодувати більше дітей гальмує сексуальні стосунки. Тому людей треба навіть заохочувати до сексу.

 

Чому неприпустиме штучне запліднення?

- Це примітивний метод селекції. Природа сама відбирає життєздатні сперматозоїди. Людина не може визначити, який дасть добрий плід, лише за його рухливістю під мікроскопом. Церква ж пропонує безплідним парам метод напротехнології - тривалого спостереження за гормональними біомаркерами жінки, вчасне розпізнання яких дає змогу завагітніти або уникнути вагітності.

 

Ви перший священик, який позитивно відгукнувся про оральні пестощі. Чим це поясните?

- Священик має говорити про гріхи: того не робіть, це - гріх. Я практикую говорити про добрі речі - так чиніть, не бійтеся робити цього. Тоді в свідомості людей усе стає на свої місця. Це і є "блага вість".

Усе тіло призначене для пестощів і насолоди. До повного статевого акту його треба підготувати. Губи призначені для їжі, розмови, але так само для поцілунку. Груди жінки - для годування дитини, але ж чоловік цілує їх. Жінка цілує чоловікові шию, пупок. А далі що, має обходити поцілунками десь убік-убік? Ні, межі немає. Парі треба це обговорити, чи то приємне партнеру.

 

Як пари сприймають ваше вчення?

- Одне подружжя розповідало, що мало такий секс, як ніколи раніше. Вони почули від мене, що Бог приходить до них під час статевого акту, і відчули глибокий зв'язок між собою. Інша жінка сказала: "Не знала, що оргазм може бути пов'язаний із Божою милістю". Подружжя має більше говорити "про це". Якщо пара знаходить спільну мову в сексуальних стосунках, можна бути впевненим, що знайде її в усіх інших сферах.

 

Ви засуджуєте дошлюбні сексуальні стосунки?

- Пара часом зашвидко починає зближуватися. А через два роки люди відчувають спустошення. Великий труд любові треба починати не із сексуального життя. Статеві стосунки дають радість, коли вже є любов. Що пізніше пара розпочне їх, то більше зрозуміє, що це великий дар від Бога за їхню любов.

 

Як церковники реагували на вашу книжку?

- У моєму вченні нема чогось революційного. Суспільство давно потребує такої літератури, а священики чи то не наважуються, чи то не вміють правильно про це говорити. Більшість отців бачать потребу в такій літературі й тішилися книжці. Й тільки десь на периферії священики не розуміють, про що я говорю. Книжку переклали латвійською й іспанською. Маю інформацію із Чилі, що вже й там прочитали її.

 

З якого віку дітям варто розказувати про секс?

- Із найменшого. Мені батьки у 5 років купили в Угорщині книжечку з малюнками. Там були песик і сучка, півник і курочка, чоловік і жінка. А між ними - цуценя, курча й дитина. Я зрозумів, що діти з'являються між чоловіком і жінкою. Мій 10-річний племінник запитав у матері, звідки діти беруться в животі. Вона взяла олівець і намалювала яєчка, пеніс, яєчники, матку. Він запитав тільки, для чого презерватив. І коли сестра пояснила, що його одягають, коли не хочуть дітей, він вигукнув: "Як можна не хотіти дітей?" У дитячій свідомості це не вкладається.

Зараз ви читаєте новину «"Тіло призначене для ласки й насолоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути