середа, 11 серпня 2010 16:53

"Нунсівець" обізвав Джарти тупим і обмеженим

"Нунсівець" обізвав Джарти тупим і обмеженим

У фракції НУ-НС розкритикували заяву прем'єр-міністра Криму Василя Джарти про намір зробити російську мову регіональною у автономії.

"Я роблю паузу, щоб не заматюкатися" - відповів "нунсівець" Ярослав Кендзьор на прохання Gazeta.ua прокоментувати відповідні наміри "регіоналів".

"Це ж наскільки людина має бути тупою і обмеженою, щоб для неї найбільшою проблемою була українська мова. Ця команда - українофоби, починаючи від її глави - президента. Вони чи не щотижня буквально шокують свідоме істинне українство такими заявами", - обурився нардеп.

Кендзьор нагадав, як керівник Інституту національної пам'яті заявив, що помилково Роману Шухевичу присвоєно звання героя України. Також, за його словами, докладають всіх зусиль щодо викорінення української мови із теренів України.

"Така команда вбивць України не має перспективи. Вони не відають, що творять. Вони настільки активно прискорюють своє падіння, свій кінець і це ж не буде простий кінець. Неодмінно настане час відповідальності і антиукраїнські дії", - зазначив "нунсівець".

Він також вважає, що це є своєрідне винищення українців у гуманітарному плані.

"Краще б нова влада займалася економічними проблемами, а не мовою", - резюмував депутат.

Нагадаємо, що 11 серпня в інтерв"ю популярному ЗМІ прем"єр-міністр Криму Василь Джарти заявив, що російська мова отримає в Криму статусу регіональної.

Зазначимо, що проектом закону про мови суттєво спрощується процедура отримання мовою меншини регіонального статусу.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" обізвав Джарти тупим і обмеженим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути