четвер, 22 липня 2010 18:16

"Христинівку хочуть зробити містом обласного значення"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Міський голова Микола Наконечний (ліворуч) та керівник Христинівського ВУЖКГ Віктор Безпалько на монтажі лінії електропередач в урочищі ”Долинка”
Міський голова Микола Наконечний (ліворуч) та керівник Христинівського ВУЖКГ Віктор Безпалько на монтажі лінії електропередач в урочищі ”Долинка”

За чотири роки місто Христинівка змінилося. У ньому освітлені вулиці, відремонтовані дороги, парки відпочинку. Влада влаштовує жителям гучні свята. Багато хто говорить, що це заслуга мера Миколи Наконечного, 48 років. У приймальні міського голови Христинівки людно. Співробітники мерії кажуть, христинівчани намагаються прийти якомога раніше, хоча Наконечний приймає людей щодня. На стіні в його кабінеті висить великий портрет Тараса Шевченка.

Як Вам вдається тримати місто в такому гарному стані?

— Кожен у нашому місті має свої обов"язки і виконує їх якнайкраще. Я завжди говорив, що у нас гарно працюють голови вуличних комітетів. Таких комітетів у нас 68. Голова кожного слідкує за порядком на вулиці. Пройдіть містом і побачите, що сміття нема навіть на околицях. Кругом є урни. Якось я бачив, як 4-річна дівчинка розмотала цукерку і побігла до урни викинути обгортку. Лише в базарні дні можна побачити папірці у центрі. Їх залишають жителі сіл. Але і вони звикають не смітити. Христинівчани змінилися за ці чотири з половиною роки. Ми виросли, підняли планку.

Кажуть, Ви плануєте зробити Христинівку містом обласного значення.

— Цього хочуть самі христинівчани. Села зараз вимирають, у їхніх школах усе менше дітей та й фельдшерсько-акушерські пункти забезпечити кадрами все важче. А об"єднання міста Христинівки, сіл Христинівка і Верхнячка в одне місто дає жителям нові перспективи і можливості. Перш за все виграють селяни. А Христинівка стала б містом обласного значення.

Чи краще наповнюється міський бюджет? Адже більшість нового у Христинівці роблять за спонсорські гроші.

— Ми намагаємося виконувати бюджет, податки платять усі. Христинівка — одна велика сім"я. Всі один про одного все знають, ніхто нічого не приховує. І всі кошти витрачаються за призначенням. А спонсори місту дійсно допомагають. Результати можна побачити, прогулявшись містом. Увечері ходити не страшно. Кругом горять ліхтарі. Кататися на велосипедах безпечно. Бо дороги без ям.

Минулого року на День міста у Христинівці виступали Віталій Козловський, Ані Лорак, Потап і Настя Каменських. Цього року — Таїсія Повалій і "Бумбокс". Артисти дорогі. Де знаходите гроші?

— Зараз не всі можуть дозволити собі поїхати в столицю на концерт зірки. А ми робимо людям свято. Гроші дають спонсори, місцеві підприємці. Із бюджету на це іде зовсім мало коштів. Як кажуть, "зі світу по нитці".

Увечері ходити не страшно, кругом горять ліхтарі

Чи змінив щось у місті пам"ятник Гонті? Чи тиснули на Вас?

— Тиск дійсно був, із польської сторони. Мені телефонували і просили не встановлювати монумент. Але ми не послухалися. Зараз до нього приїздять туристи, молодята роблять весільні фото. Чув, люди вірять, що плита, на якій стратили Гонту, має чудодійну силу.

Який у Вас автомобіль? Живете в Христинівці чи поблизу?

— Власного автомобіля в мене поки що нема, користуюся службовим. Живу в місті, у власному будинку. І будинок, і все, що в ньому, я купив до роботи на посаді мера.

Дехто у місті говорить про Ваше кримінальне минуле. Пояснюють це Вашим прізвиськом Бик. Звідки воно взялося?

— Кримінального авторитета з мене зробили журналісти. До кримінальної відповідальності я не притягувався. Для мене це було дуже дивно. Можете подивитися на мої руки — наколок і татуювань немає. А прізвисько Бик я отримав за свою силу. Займався у молодості боротьбою. Часто їздили на змагання в область. Після перемоги ми з хлопцями поверталися додому електричкою. Хтось сказав, що я "сильний, як бик". Хлопці підхопили це слово і так жартома казали на мене. В результаті жарт переріс у плітки про бандита на прізвисько Бик.

Зараз ви читаєте новину «"Христинівку хочуть зробити містом обласного значення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути