четвер, 24 червня 2010 20:06

За полив городу штрафують на 2,5 тисячі гривень

— Посадила перед хатою виноград, щоб був тіньок. А він полив любить. Хоч відро води, та дай щодня, — розповідає Ніна Миколаївна, 62 роки, з мікрорайону Кобищани в Полтаві. Прізвище просить не називати. — Скільки мені, одинокій пенсіонерці, тієї води треба. Лічильника не ставлю, по льготам дешевше. От тільки літом біда. Без води все посохне. А водоканал тільки побачить шланг у дворі, так штраф впиляють.

У "Полтававодоканалі" кажуть, поливати город мають право лише ті, у кого встановлені лічильники.

— Завжди літом тиск у трубі падає, — розповідає 40-річний Андрій Сердюк з інспекції контролю з водовикористання. — Один встигає полити город, помити машину і напоїти худобу, а його сусіду і на борщ води не вистачає. За новими правилами, поливати можна, якщо вдома встановлений лічильник на воду. Якщо його немає, укладають договір з водоканалом про додаткові витрати води. За сотку городу платять 50 гривень з травня по жовтень. У дощові місяці плата не береться.

Для господарських потреб у "Полтававодоканалі" рекомендують пробити свердловину чи викопати колодязь.

Улітку цілодобово проводять рейди-перевірки приватного сектору.

— Найбільше порушників ловимо вночі чи під вечір, — продовжує Андрій Анатолійович. — За полив городу без лічильника штраф — 2,5 тисячі гривень. Якщо за три дні не вирішить проблему, відключаємо від води. Є такі, що хитрують, підключають шланги в обхід лічильника. Тоді миттєве відключення води, більший штраф і купа проблем, бо це явна крадіжка.

Зараз ви читаєте новину «За полив городу штрафують на 2,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути