неділя, 13 червня 2010 12:52

Міноборони Киргизії мобілізує військовозобов"язаних у віці до 50 років

Міноборони Киргизії мобілізує військовозобов"язаних у віці до 50 років

Тимчасовий уряд Киргизії видав декрет, згідно з яким Міноборони для стабілізації на півдні країни, де вже декілька днів продовжуються безлади, починає часткову мобілізацію військовозобов'язаних у віці до 50 років, повідомив в неділю представник прес-служби оборонного відомства.

Міжетнічні сутички між киргизами і узбеками почалися в південній столиці Киргизії Оше в ніч на п'ятницю. Учасники безладів спалили цілі квартали житлових будинків, магазини, базари, на вулицях безчинствують мародери. Тимчасовий уряд республіки ввів надзвичайний стан в Ошській області. В суботу безлади перекинулися на сусідню Джалал-Абадську область, де також введений режим НС. За офіційними даними на півдні республіки за цей час загинули більше 80 осіб, понад тисячу отримали поранення. Влада Киргизії звернулася до керівництва Росії з проханням ввести миротворчі військові сили.

"Міноборони розпорядилося закликати всіх військовозобов'язаних у віці до 50 років в неділю з'явитися за місцем приписки до 15.00 (12.00 за київським часом)", - сказав співбесідник.

Він додав, що мобілізація оголошена тимчасовим урядом "на користь забезпечення безпеки громадян, захисту конституційного ладу на півдні Киргизської Республіки, в цілях швидкої нормалізації ситуації, відновлення законності та правопорядку".

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Киргизії мобілізує військовозобов"язаних у віці до 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути