вівторок, 01 червня 2010 03:45

У класі було дев"ять хлопців і одна дівчина

"У нас музичний керівник на два села працює. Тому вирішили в один день робити останній дзвоник і випускний. Щоб музика була, — розповідає класний керівник 11-го класу Галина Руренко, 47 років, із села Ометинці Немирівського району Вінниччини. Шкільний випускний у селі святкували в суботу, 29 травня. — Не віриться, що прощаюся зі своїми дітками. Але буду стримуватися, не плакатиму. Уже стільки виплакала, коли згадувала моїх соколят і одну квіточку".

Школу закінчують 10 учнів. Дев"ять хлопців і одна дівчина — 16-річна Лариса Мокрицька. Вона вдягнута у відкриту бузкову сукню зі шлейфом. У тон до плаття — квітка у волоссі та босоніжки.

— Усе купила у Хмельницькому, витратила 1000 гривень. Зачіску мені знайома зробила, — розказує Лариса. Вона після школи мріє вивчати екологію.

Спочатку в класі було троє дівчат. Двоє виїхали з села. Однокласники називають Ларису "квіточкою".

— Вона як капітан корабля. Тихенька, не дуже командує. Але як скаже, то так має бути, — розказує про Ларису 16-річний Сергій Дишкант.

— Ми її оберігали й захищали. Але з хлопцями з класу вона тільки дружила, — говорить Василь Восковенко, 17 років.

Звучить останній дзвінок на шкільній лінійці. Батьки витирають сльози.

— Коли ж вони встигли вирости? — говорять.

Усі йдуть у сільський клуб, що за 500 м від школи. Випускникам вручають атестати. У класі два золотих медаліста — Максим Кравець та Іван Руренко.

Випускники запрошують батьків на вальс. Хлопці танцюють із матерями, Лариса — з батьком.

— Зараз підемо відмічати випуск, — говорить 36-річна Тетяна Козачук, мати випускника Олександра. — Готувалися до випуску тижнів за два. Зібрали по 800 гривень — на квіти, цукерки, подарунок школі, стіл. На оптовому ринку у Вінниці закупили продукти. Учора зібралися, наготували котлет, голубців, блінчиків, капусти стушили. Сьогодні ще салати і бутерброди робили. Із тієї суми гроші лишилися. Будемо по 200 гривень назад роздавати.

Танцювали випускники на подвір"ї школи під дощем.

— Піду вчитись у Вінницю на кухаря-офіціанта чи бармена-офіціанта. Люблю готувати, іноді вечерю готую, коли мама на роботі затримується. Із такою спеціальністю я ніде не пропаду, — ділиться планами Павло Сємьонов, 16 років. — Користуюся популярністю у дівчат. Через це в мене великі проблеми — моя дєвушка обіжається.

Зараз ви читаєте новину «У класі було дев"ять хлопців і одна дівчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути