пʼятниця, 28 травня 2010 11:13

У Харківському парку останні захисники природи залізли на дерева (ВІДЕО)

У Харківському парку останні захисники природи залізли на дерева (ВІДЕО)

У Харківському парку, за збереження якого борються місцеві активісти, триває протистояння між громадянами та робочими. З місця події повідомляють, що важка техніка вже знесла табір протестуючих, а "чоловіки спортивної статури" відтіснили захисників парку, і почали проводити будівельні роботи на місці повалених дерев.

Протестуючих залишилося близько 100 осіб. Вони зібралися біля небагатьох останніх дерев. Дехто, щоб перешкодити їх поваленню, забрався нагору в альпіністському спорядженні.

Очевидці повідомляють, що міліції на місці події не видно - присутня лише муніципальна охорона. Робочі вирішують, що робити з людьми на деревах.

Раніше повідомлялося, що міліція затримала близько 10 протестуючих. Натомість затримувати робочих, які побивали людей, міліція навіть не збиралася.

Нагадаємо, напередодні один з робочих навмисно придавив ковшом бульдозера декількох протестуючих, які через це отримали серйозні травми кінцівок.

Як відомо, протести громадян проти вирубки парку в Харкові почалися після того, як 19 травня міськвиконком дав дозвіл на знесення 503 дерев у парку для прокладання через нього дороги і облаштування гольф-клубу. Місцеві мешканці повідомляють, що вже зараз знесено значно більше дерев, ніж санкціоновано владою.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Харківському парку останні захисники природи залізли на дерева (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути