пʼятниця, 14 травня 2010 11:54

У Німеччині прибрали скульптуру голого папи Римського (ФОТО)

Влада німецького міста Констанц на Боденському озері демонтували встановлену на міському вокзалі статую голого папи Римського роботи скульптора Петера Ленка.

Фігура оголеного понтифіка заввишки два метри і вагою 700 кілограмів була фрагментом іншої відомої скульптури Ленка "Імперія", яка 1993 року була встановлена на вході в міську гавань Констанца.

Виконана з бетону "Імперія" заввишки 9 метрів і вагою в 18 тонн зображає середньовічну блудницю з піднятими руками. На долонях у неї примостилися двоє голих чоловіків: один в імператорській короні, другий у папській тіарі.

Перша чоловіча фігура зображує правителя Священної Римської імперії Сигізмунда, друга - папу Римського Мартіна V. Вся скульптура "Імперія" відсилає до розповіді Оноре де Бальзака "Красуня Імперіа", в якому розповідається, як куртизанка на ім'я Імперіа, користуючись пристрастями і слабостями католицького кліру, змогла вплинути на рішення XVI вселенського собору в Констанці.

Коментуючи рішення туристичного бюро Констанца, на території якого і була встановлена окрема постать голого папи Римського, скульптор Петер Ленк пояснив його прийняття провінційністю місцевих чиновників.

На його думку, на бюро могли чинити тиск консерватори з Християнсько-демократичного союзу і представники католицької церкви. Вони, як вважає скульптор, побоюються, що через статую голого понтифіка нинішній папа Римський Бенедикт XVI може відмінити свій візит до Констанц, намічений на 2014 рік, коли святкуватиметься ювілей Констанцського собору.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «У Німеччині прибрали скульптуру голого папи Римського (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути