вівторок, 27 квітня 2010 19:19

Обама, Браун, і Янукович відмовились святкувати у Росії 9 травня

Обама, Браун, і Янукович відмовились святкувати у Росії 9 травня

Сьогодні, 27 квітня, Володимир Кожин, який керує справами президента РФ заявив, що лідери України, Білорусі та США, а також прем"єр-міністр Великої Британії не будуть присутні на параді Перемоги 9 травня в Москві.

"Восьмого травня відбудеться саміт СНД, на який прибувають лідери СНД, вони візьмуть участь у всіх подіях, пов"язаних з цією річницею, але деякі лідери залишаться у своїх країнах. Керівництво РФ ставиться з розумінням до цього факту, тому що в цих країнах пройдуть масштабні національні заходи, пов"язані з 9 травня. Мова йде про Україну і Білорусь ", - сказав Кожин журналістам.

Говорячи про Гордона Брауна, Кожин відзначив, що той не приїде у зв"язку з парламентськими виборами у Великій Британії.

За його словами, остаточний список глав держав, які зможуть приїхати на парад Перемоги, іще не закритий. Однак передбачається, що в російській столиці будуть присутні лідери не менше 15 країн.

"Робота йде майже щодня, узгоджуються формати, узгоджуються графіки, пов"язані з лідерами глав держав і урядів, десь відбуваються свої політичні події, які можуть внести зміни в графік, але, так чи інакше, на сьогодн, 9 травня в Москві ми чекаємо глав Болгарії, В"єтнаму, Німеччини, Греції, Ізраїлю, Італії, Китаю, Македонії, Монголії, Сербії, Словаччини, Франції, Латвії, Словенії, Хорватії, Чехії, Естонії та генсека Ради Європи ", - сказав Кожин.

Нагадаємо, в січні Володимир Кожин повідомив, що у параді в Москві 9 травня візьмуть участь військові з США, Великобританії та Франції.

Вчора ветеранські організації Росії розповсюдили заяву, в якій висловили підтримку проведенню на Красній площі параду за участю військових з країн антигітлерівської коаліції.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Обама, Браун, і Янукович відмовились святкувати у Росії 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути