понеділок, 12 квітня 2010 08:43

Переговори Януковича у Вашингтоні будуть непростими - експерти

Переговори Януковича у Вашингтоні будуть непростими - експерти

Президент України Віктор Янукович візьме участь у саміті з питань ядерної безпеки у Сполучених Штатах Америки.

Напередодні його прибуття вдалося узгодити й зустріч українського керівника з президентом США Бараком Обамою.

Між тим, українські експерти прогнозують, що переговори Януковича у Вашингтоні будуть непростими, передає "Німецька хвиля".

Так, політолог Євген Жеребецький скептично поставився до зусиль українських дипломатів з організації зустрічі Обами й Януковича.

На його думку, Вашингтон змінив своє ставлення до України і не опиратиметься втягуванню її до зони впливу Росії.

Прес-служба Білого дому повідомила про зустріч Обама-Янукович у рамках міжнародного саміту з ядерної безпеки у переліку низки інших двосторонніх зустрічей американського президента з главами держав.

Але анонсувала обговорення широкого кола питань щодо "ядерного нерозповсюдження, подолання наслідків глобальної економічної кризи, енергетичної безпеки та військової співпраці".

Крім того, плануються переговори Януковича з керівництвом МВФ та Світового банку, які "слугуватимуть залученню міжнародної фінансової допомоги для подолання кризових явищ в економіці України" як про "пріоритет" візиту президента України до США.

Жеребецький переконаний, що Янукович не може погодитися на вимоги МВФ щодо скорочення соціальних програм та збільшення цін на газ для населення з побоювань масштабних вуличних протестів та загрози втрати влади.

А інший експерт Сергій Таран головним завданням Януковича у Вашингтоні вважає необхідність переконати і Обаму і менеджерів міжнародних фінансових організацій у тому, що зосередження влади в уряді і парламенті під егідою президента означає не сповзання України до авторитарного режиму, а є унікальною можливістю об"єднання влади для впровадження радикальних реформ.

Саміт із питань ядерної безпеки у США відбудеться 12-13 квітня, у ньому візьмуть участь 47 держав. Крім того, на нараді будуть представлені ООН, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) і ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Переговори Януковича у Вашингтоні будуть непростими - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути