понеділок, 26 квітня 2010 14:56

"Єдиний центр" не підтримає ратифікацію угоди по ЧФ РФ

"Єдиний центр" не підтримає ратифікацію угоди по ЧФ РФ

Народні депутати України з "Єдиного центру" мають намір голосувати проти ратифікації угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Україні, заявляє лідер партії Віктор Балога.

"Загальна позиція однопартійців - ні за яких умов не підтримувати угод, які несуть загрозу суверенітету і територіальній цілісності держави... Партія категорично проти схвалення домовленостей, які перетворюють Україну на буферну зону і ресурс для забезпечення геополітичних інтересів Росії в Чорноморському регіоні", - цитує Балогу прес-служба "Єдиного центру".

На його думку, голосування проти ратифікації "харківської угоди" стане перевіркою цивільної позиції парламентаріїв.

Лідер "Єдиного центру" вважає, що ті народні депутати з фракцій БЮТ і НУ-НС, які приєдналися до коаліції Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина, в даній ситуації "опинилися в дуже незручному для себе положенні".

"Від них потрібно своїми голосами освятити речі, які торкаються вже не їх особисто, а всієї країни. Тому йде мова не про кон"юнктурні або корисливі речі, а про власну репутацію, яка не вимірюється грошима і не міняється на посаді якихось там радників.

Завтрашнє голосування дасть чіткий сигнал виборцям і всьому суспільству, хто є хто. Тому тим депутатам, які обиралися у Верховну Раду під гаслами відстоювання національних інтересів, варто добре подумати, якого кольору кнопку натиснути при голосуванні", - резюмує Балога.

Раніше він заявив, що підписанням угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту в Україні президент України Віктор Янукович фактично почав процес здачі Криму Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «"Єдиний центр" не підтримає ратифікацію угоди по ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути