пʼятниця, 23 квітня 2010 04:11

"Позиція Януковича доволі смішна"

— Особливого військового сенсу в новому договорі нема, до 2017 року від флоту нічого не залишиться, — коментує експерт російського Інституту політичного і військового аналізу Олександр Храмчихін, 43 роки. — Коли укладали першу угоду про перебування флоту, в України кораблів, катерів, човнів та інших плавзасобів було вдесятеро більше, діяла програма військового суднобудування. А зараз кораблі поступово списують на брухт без заміни. Тому новий договір має суто політичний проект.

Віктор Янукович заявив, що Чорноморський флот гарантує безпеку країні. Це доволі смішна позиція. Яка для України загроза в Чорному морі? Хіба якщо посваритеся з Туреччиною через кримських татар, але це малоймовірно. Та й можливий конфлікт із Румунією за острів Зміїний —  дуже фантастичний сценарій.

Про який нейтралітет можна говорити, коли на нашій території базуються іноземні війська?

Чорноморський флот для України не грає жодної ролі. У військовому плані він що є, що його нема — однаково. Україні треба думати про свою обороноздатність на морі. Причому не розвивати те, що залишилося, а створювати нове, незалежно від російського Чорноморського флоту.

Зараз ви читаєте новину «"Позиція Януковича доволі смішна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути