пʼятниця, 12 березня 2010 19:30

В Австралії проходить всесвітній зліт атеїстів

В Австралії проходить всесвітній зліт атеїстів

Тисячі атеїстів з багатьох країн світу зібралися в п"ятницю у виставковому центрі австралійського міста Мельбурн на глобальний зліт, який вважається найбільшим у світі з"їздом атеїстів.

Його учасники мають намір видати комюніке, в якому буде заявлено, що релігія негативно впливає на суспільство.

Квитки на захід - а їх було випущено 2,5 тисячі - розходилися в січні, наче гарячі пиріжки. Щоправда, релігійний з"їзд, який пройшов в грудні в цьому ж залі, зібрав втричі більше делегатів.

На Всесвітній атеїстичний зліт, за словами релігійного оглядача Бі-бі-сі Крістофера Ландау, зібралися вчені, філософи, письменники і комедіанти.

Серед них відомий британський мислитель і автор декількох атеїстичних книг Річард Докінс, який буде розмірковувати про іслам і тероризм в ході сесії під назвою "Ціна помилки".

Учасники засідання обговорять також пропозицію про зйомки фільму, який розповість, зокрема, про те, що платники податків змушені платити за субсидування релігії.

Водночас, делегати зльоту намагаються не допустити того, щоб їх збори здобули собі славу місця, де зібралися фундаменталісти від атеїзму. Приміром, учасників просять уникати "місіонерського завзяття" у пропаганді нерелігійною бачення світу.

ВВС

Зараз ви читаєте новину «В Австралії проходить всесвітній зліт атеїстів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути