неділя, 07 березня 2010 12:08

"Золота малина" дісталась Сандрі Баллок і "Трансформерам"

 

Церемонія вручення кінематографічної премії "Золота малина", якою відзначають найсумнівніші досягнення в кіномистецтві, пройшла в Лос- Анджелесі в суботу, напередодні вручення "Оскара".

Найгіршим фільмом 2009 року став фантастичний бойовик "Трансформери. Помста занепалих" (також претендували "Все про Стіва", "Кидок кобри", "Загублений світ", "Так собі канікули"), одержав "малину" і режисер цього фільму Майкл Бей. Найгіршим визнаний і сценарій "Трансформерів".

Дві антипремії отримала і актриса Сандра Баллок - за найгіршу жіночу роль у фільмі "Все про Стіва" і найгірший акторський дует з Бредлі Купером у цій самій кінострічці.

На жіночу "малину" претендували також Бейонсе ( "Одержимість"), Меган Фокс ( "Тіло Дженніфер", "Трансформери"), Сара Джессіка Паркер ( "Чоловіки Морган в бігах"), Майлі Сайрус ( "Хана Монтана")

Тим часом  Баллок є претенденткою на "Оскар", який буде вручений в неділю американськими кіноакадеміками.

Премію за найгіршу чоловічу роль отримали музиканти з американської групи "Jonas Brothers" за фільм про себе. На цю "малину" претендували також Уілл Феррелл за "Загублений світ", "Стів Мартін" ( "Рожева пантера-2"), Джон Траволта ( "Так собі канікули"), Едді Мерфі ( "Уяви собі").

У цьому році у зв"язку з ювілейною, 30-й церемонією вручення "Золотої малини" критики вирішили визначити і гірші фільми десятиліття (2000-2009). Цього звання був удостоєний фільм "Поле битви - земля" з Джоном Траволтою.

Премію за найгіршу чоловічу роль десятиліття отримав Едді Мерфі за ряд фільмів, жіноча "малина" десятиліття дісталася Періс Хілтон.

"Золоту малину" вигадав у 1980 році американець Джон Вілсон, ця антинагороди вручається за найгірші фільми року, акторські роботи, сценарій, режисуру і музику до фільмів. Призом є пластикова малина, покрита фарбою золотистого кольору. Ця назва придумана на основі англійської жаргонного виразу (to) blow raspberry (tongue) - фиркнути на знак глузування над ким-небудь або чим-небудь.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «"Золота малина" дісталась Сандрі Баллок і "Трансформерам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути