четвер, 05 листопада 2009 17:53

П"ять найцікавіших фільмів "Молодості"

  Французька дизайнерка Коко Шанель (праворуч) і російський композитор Ігор Стравінський (ліворуч) у колі друзів. Фото — з книги ”Шанель та її світ” письменника Едмонда Шарля Ру
Французька дизайнерка Коко Шанель (праворуч) і російський композитор Ігор Стравінський (ліворуч) у колі друзів. Фото — з книги ”Шанель та її світ” письменника Едмонда Шарля Ру

1. "Коко Шанель та Ігор Стравінський"

Історія кохання французької дизайнерки Коко Шанель і російського композитора Ігоря Стравінського, яку зняв голландський режисер Ян Кунен.

— Дуже хочу подивитися. Усі мої друзі лише про цей фільм торочать, — заявляє голлівудська актриса Ольга Куриленко, 30 років. — Кажуть, там найдорожчі костюми, сукні по мільйону доларів. Їх шив Карл Лаґерфельд — головний дизайнер дому моди "Шанель". Він знав пані Коко. Учив актрису носити сукні, як Шанель, тримати сигарету, навіть брови супити, як вона.

2. "Антихрист"

Психологічна драма данського режисера Ларса фон Трієра про життя подружжя після втрати дитини.

— Це найскандальніший фільм Каннського фестивалю. Коли його показували вперше, лише третина глядачів змогла додивитися до кінця. Навіть журі було шоковане. 70 відсотків тут — порнографія або сцени насилля. Але робота геніальна, — каже російський кінокритик Максиміліан Бєлов, 53 роки.

3."Відторгнення"

Фантасмагорична стрічка про кохання юнака до балерини, знята київським режисером 30-річним Володимиром Лєртом.

— Я живу в студмістечку біля ВДНГ. Із подругами там часто гуляємо, — говорить київська студентка Романа Гончаренко, 20 років. — Рік тому натрапили на знімальну групу Володимира Лєрта. Ходили за ними кілька днів підряд. Монтажники нас чаєм гарячим пригощали й "кихкотулями" звали, бо ми весь час сміялися. Фільм нам сподобався.

4."Цар"

Історична сага про російського царя Івана Грозного.

— Його зіграв Петро Мамонов. Після того, як наш кінотеатр показував картину "Острів" із ним у головній ролі, я в нього влюбилася, — каже прибиральниця кінотеатру "Київ", у якому відбувався показ, Наталя, 47 років. — А ще в "Царі" послєдня роль Олега Янковського. Мені було цікаво подивитися цей фільм.

5. "Книга Майстрів"

Казкова історія від російського режисера Вадима Соколовського про Іванка-дурника, який рятує свою кохану Катрусю від Баби-Яги.

— Я c мамой пришла. На Бабу-Ягу смотреть будем, — каже киянка Христина Шкляр, 5 років. — Я уже ее не боюсь. Мама сказала, что она добрая. Просто чуть-чуть обижена, что Сейлор Мун по телевизору показывают больше, чем ее.


Цифри

$800 тис. — бюджет кінофестивалю "Молодість-2009"

39-й раз відбувся кінофестиваль

240 — показали фільмів

10 стрічок "Молодість" купила для показу в кінотеатрах

1 українська стрічка боролася за гран-прі

$10 тис. отримав найкращий фільм "Дівчинка" — про дискримінацію іноземців в Італії

1,5 години дивився Віктор Ющенко зі своєю дружиною Катериною стрічку "Коко Шанель та Ігор Стравінський"

3 зірки мав готель "Бакарра", в якому селили гостей

$350 коштувала ніч у номері Клода Ван Дамма

Зараз ви читаєте новину «П"ять найцікавіших фільмів "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути