пʼятниця, 05 березня 2010 09:54

Тернопільські лікарі продавали породіллям безкоштовні ліки

Тернопільські лікарі продавали породіллям безкоштовні ліки

Семеро матерів з тернопільської області поскаржилося в прокуратуру на лікарів з обласного пологового будинку. Ті продавали їм ліки "Куросурф". В цей же час списували їх, начебто віддали пацієнтам безкоштовно.

Прокурор Тернополя Сергій Банах розповів під час прес-конференції, що ці ліки використовуються для дітей, які народжуються недоношеними.

"Вони необхідні таким новонародженим, щоб розкрити легені і почати дихати. Ліки дорогі, і передаються в пологові будинки по державній програмі безкоштовно. Розповсюджуватися мають також безкоштовно", - зазначив він.

В більшості випадків тернопільські лікарі не брали плату від матерів, дітям яких вводили "Куросурф". Однак у випадках, коли родина новонародженого була заможна, наполягали, щоб батьки дали гроші. Медики брали від 500 до 4 тисяч гривень. В кількох випадках оформляли ці гроші, як благодійну допомогу пологовому будинку. В цей же час в офіційних документах вказували, що препарат видали безкоштовно.

"Звичайно медики можуть опиратися на закон "Про благодійність та благодійну допомогу". Однак, якщо мамі ставлять вибір: "Або давай гроші, або твоя дитина не буде жити", то про яку благодійність можна говорити", - сказав Банах.

Прокуратура міста порушила за даним фактом кримінальну справу. Медиків звинувачують у розкраданні майна, користуючись службовим становищем.

Скільки саме людей причетні до справи, правоохоронці наразі не кажуть.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські лікарі продавали породіллям безкоштовні ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути