четвер, 25 лютого 2010 18:17

Нацбанк вже відчеканив монети з портретом Януковича (ФОТО)

 

Національний банк випустив срібну медаль, присвячену інаугурації президента Віктора Януковича.

Про це повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв"язків НБУ Сергій Круглик агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За його словами, тираж медалі склав 2 тисячі штук: на її аверсі розміщений, зокрема, портрет Януковича, а на реверсі - зображення Києво-Печерської Лаври.

Перша інавгураційна медаль в Україні була випущена в 1999 році на згадку про вступ на посаду президента України Леоніда Кучми. На аверсі було зображено факсиміле Леоніда Даниловича, на реверсі - фасад Мар"їнського палацу. Тираж цієї монет був 1000 штук.

Віктор Ющенко продовжив цю традицію. Правда, тираж його інавгураційної монети був в два рази більшим - 2000 екземплярів. При цьому Віктор Андрійович прикрасив монету власним портретом, а також символами помаранчевої революції.

Медалі Кучми після звільнення його з посади коштували від 400 до 1000 доларів. Ющенко свої медалі роздав активістам "помаранчевої революції". Зараз срібні пам"ятні знаки на ринку оцінюються в 500-800 доларів, латунних - в 100-200 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк вже відчеканив монети з портретом Януковича (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути