середа, 17 лютого 2010 09:11

Бєлковський про вибір України, інтереси Кремля та зручного бізнес-партнера

Бєлковський про вибір України, інтереси Кремля та зручного бізнес-партнера

Росія розглядає Україну виключно, як територію для бізнесу. Про це "Фокусу" розповів російський політолог Станіслав Бєлковський.

На його думку, Україна зробила свій вибір на користь Європи, і вже не стане сателітом РФ.

"Всі істеричні крики про те, що ось-ось російські танки увійдуть до Житомира або Путін засуне паяльник Януковичу в одне місце і Україна стане сателітом Росії, є породженням політтехнолічної передвиборчої свідомості", - заявив Бєлковський.

"Будь-який розсудливий аналітик розуміє, що ніякого інтеграційного проекту у Росії для Україні зараз немає і ще довго не буде. Тому ніякого вибору між Росією і Європою Україна нині не робить: вибір давно зроблений на користь Європи, просто рух в цьому напрямі буде повільним через небажання Європи інтегрувати Україну в осяжній історичній перспективі", - сказав російський політолог.

"У Віктора Федоровича трапляються прояви сутінкової свідомості"

Серед бізнес-проектів, які зараз цікавлять Росію в Україні, Бєлковський назвав газотранспортний консорціум, приватизацію Одеського припортового заводу, Укртелекому, використання в реверсном режимі нафтопроводу "Одесса-Броди.

"З будь-якою владою, яка може вирішити ці питання Кремль готовий домовлятися незалежно від ідеологічних позицій", - сказав Бєлковський.

Водночас, він заявив, що комфортнішим партнером в цих питаннях для Кремля є Тимошенко.

"Вона уміє ясно формулювати свої думки і висловлювати їх на зрозумілій для Кремля мові бізнесу. Тоді як у Віктора Федоровича трапляються прояви сутінкової свідомості: не завжди зрозуміло, що конкретно він пропонує.

Тим більше, що з тієї миті як Путін і Тимошенко домовилися за газ у січні 2009 року, прем"єр-міністр України вже є актуальним бізнес-партнером Кремля", - пояснив Бєлковський.

Зараз ви читаєте новину «Бєлковський про вибір України, інтереси Кремля та зручного бізнес-партнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути