субота, 13 лютого 2010 15:48

Забужко радить Януковичу зрозуміти, що Україна - не Донбас

Забужко радить Януковичу зрозуміти, що Україна - не Донбас

Не дивлячись на те, що Янукович прийшов до влади завдяки підтримці російськомовного населення південного Сходу України, йому необхідно залишити у минулому розподіл країни на "свою" і "чужу", пам"ятаючи про те, що він – президент всієї країни, а не тільки Донбасу, заявили в своєму коментарі для "Дзеркала тижня" голова Національного Союзу театральних діячів Лесь Танюк і письменниця Оксана Забужко.

"Янукович прийшов до влади за підтримки переважно російськомовного населення України. І йому потрібно залишити в минулому умовний поділ України на свою і чужу. Заради державних інтересів. Хоч би що йому радили, він зобов"язаний підтримувати Україну — розумну, мислячу, сучасну. А інакше весь цей "шлях нагору" — безглуздий", - вважає Лесь Танюк.

На думку Оксани Забужко, особливу увагу новообраному президентові необхідно звернути на культурну політику, яку адекватно сприймали б не тільки жителі Донбасу, але і решта українців.

"У плані культурного меседжу — для його (Януковича – ред.) подальшої культурної політики — хотілося б сказати ось що... Янукович — не президент Донбасу, Україна — не Донбас. Не тільки Донбас... Тепер — це вже не "агітаційний" простір, - підкреслює Оксана Забужко. - При цьому, нагадаю, у нього найнижчий рівень легітимності за всю історію. І кожен його подальший крок розглядатиметься крізь "оптику"

Разом з тим, письменниця упевнена, що передвиборні тези про російську мову як про другу державну так і залишаться деклараціями.

Зараз ви читаєте новину «Забужко радить Януковичу зрозуміти, що Україна - не Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути