вівторок, 02 лютого 2010 13:21

В Дубаї тоне найбільший у світі штучний архіпелаг (ФОТО)

Фотографії НАСА свідчать про те, що знаменитий Дубайський архіпелаг змінює форму і поступово занурюється під воду, передає The Daily Mail.

Астронавти Міжнародної космічної станції 13 січня цього року сфотографували архіпелаг, що розташований за 4 км від берега у Дубаї. Те, що вони побачили на фотографіях їх здивувало.

Емірат Дубай відомий не лише як курорт, але і як місце, де втілюються в життя найбожевільніші архітектурні проекти. Проект під назвою "Світ" (The World) - один з них. Архітектори вирішили створити штучний архіпелаг, декілька сотень островів якого формуватимуть материки земної кулі.

Місцева влада сподівалась, що острови колись викуплять знаменитості і просто заможні люди. Анджеліна Джолі і Бред Пітт навіть висловили бажання придбати Ефіопію. Проте схоже, що проект так ніколи і не буде завершений. Архіпелаг став жертвою світової економічної кризи.

Хоча офіційно проект був призупинений, фотографії НАСА свідчать про те, що він може так ніколи і не бути завершеним. Острови потрохи зливаються в один великий і занурюються під воду.

Проект багато критикувався екологами. За їхніми словами, спорудження штучних островів завдає шкоди кораловим рифам і навіть змінює підводні течії.

Фотографувати Землю з космосу астронавтів попросили вчені. Вони переконані, що цей проект - найбільша за останні роки дурниця влади Дубаю.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Дубаї тоне найбільший у світі штучний архіпелаг (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути