середа, 20 січня 2010 14:04

Арабські християни відроджують місто Христового дива власними "дивами"

Арабські християни відроджують місто Христового дива власними "дивами"

Священик ізраїльського містечка Куфра-Кана, в якому, за переказами, Ісус Христос здійснив одне зі свої див, сподівається здійснити своє власне диво - відродити християнську общину, передає Associated Press.

Отець Масуд Абу Хатум за свій ентузіазм отримав прізвисько "бульдозер". Чоловік більше схожий на рок-зірку, ніж на священика - у нього підстрижена борода і величезні сонцезахисні окуляри.

Священик запропонував декілька ідей, які, як він сподівається, відродять дух спільноти і заохотять молодь залишатися у місті. Щоб привабити увагу світової громадськості до своєї спільноти, він, зокрема, сподівається відтворити історію Нового Заповіту. В ній Ісус Христос, для гостей на весіллі в Кані Галилейській (тепер це містечко Куфра-Кана), перетворив воду на вино.

На Різдво, Абу Хатум спорудив довкола своєї церкви будівельні ліси і помістив на них тисячі лампочок, що блимають. Свою 27-метрову споруду священик назвав найвищим різдвяним деревом Святої Землі.

Трюку було достатньо, щоб зацікавити ізраїльське телебачення і радіо. Дивлячись інтерв"ю свого пастиря, парафіяни дуже раділи, адже раніше ніхто не проявляв інтересу до їхньої церкви.

У липні, Абу Хатум планує поставити п"єсу, яка б відтворювала чудо Ісуса в Кані. Згодом він поєднає п"єсу з масовими весільними церемоніями.

Християнська община Близького Сходу сильно потерпає від міграції і низького рівня народжуваності. Ізраїльська община арабів-християн - одна з небагатьох в регіоні, чия чисельність залишається стабільною. Проте вона також зіштовхнулась з проблемою переселення мешканців з сільської місцевості і містечок, таких як Куфра Кана, до великих міст.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Арабські християни відроджують місто Христового дива власними "дивами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути