вівторок, 22 грудня 2009 18:56

Українська авіакомпанія залишила у Венеції 160 пасажирів напризволяще

Українська авіакомпанія залишила у Венеції 160 пасажирів напризволяще

Близько 160 пасажирів рейса N930 Венеція (Тревізо) - Київ авіакомпанії Wizz Air Ukraine були залишені авіакомпанією в аеропорту на 4 дні. Вказаний рейс повинен був вилетіти до Києва вранці 19 грудня, проте через нельотну погоду він був відкладений до вечора.

Як пояснили в авіакомпанії, борт, який повинен був доставити пасажирів до Києва, не зміг приземлитися в аеропорту Тревізо через сильний снігопад і був перенаправлений до Мілану. Проте вже увечері пасажирам повідомили, що рейс N930 скасований і запропонували перебронювати квитки на найближчий вільний рейс 24 грудня. Прислати новий борт за пасажирами авіакомпанія відмовилася.

"Нам не запропонували ані компенсації за втрачені квитки, ані їжі, ані готелю. Нас просто залишили жити в аеропорту 4 дні. У Wizz Air нам заявили, що зможуть виплатити нам компенсацію за втрачені квитки і готель тільки в Києві після того, як ми напишемо відповідну заяву, і його розгляне керівництво авіакомпанії", - пояснює один з пасажирів.

У авіакомпанії свою позицію пояснили тим, що на погодні умови вони вплинути не можуть. Як заявили в Wizz Air, у авіакомпанії немає вільного борту, щоб доставити пасажирів до Києва.

Як повідомили пасажири рейса Венеція-Київ, представництво авіакомпанії в аеропорту Тревізо відмовилося навіть перебронювати квитки на найближчий рейс до Катовіц (Польща) або Будапешту, щоб вже звідти вилетіти до Києва.

"Працівники представництва аргументували це тим, що у нас квитки авіакомпанії Wizz Air Ukraine і вони не можуть нам надати квитки на рейс міжнародного Wizz Air", - розповідають пасажири.

За станом на понеділок, 21 грудня близько 10 пасажирів змогли перебронювати квитки на рейс з Венеції авіакомпанії Wizz Air на 20 грудня і відлетіти до Києва. Ще частина пасажирів за свої власні гроші (близько 700 євро) купили квитки на рейс авіакомпанії МАУ Мілан-Київ.

Як повідомили в кол-центрі авіакомпанії Wizz Air, останні пасажири відлетять з Венеції тільки 27 грудня, проте уточнити їхню кількість не змогли. Ситуація ускладнюється тим, що у багатьох з них закінчилися візи і залишити аеропорт вони не можуть. Цю проблему зараз намагається вирішити Консульство України в Мілані.

За матеріалами "Дело"

Зараз ви читаєте новину «Українська авіакомпанія залишила у Венеції 160 пасажирів напризволяще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути