вівторок, 15 грудня 2009 08:14

Санта Клауса виводять двоє охоронців

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Санта Клаус разом із помічницею-ельфом розпитують дівчинку про її бажання на першому поверсі столичного універмагу ”Україна”. Фото зроблене в неділю
Санта Клаус разом із помічницею-ельфом розпитують дівчинку про її бажання на першому поверсі столичного універмагу ”Україна”. Фото зроблене в неділю

В універмазі "Україна" у столиці від 7 грудня обладнали куточок для Санта Клауса. Навколо нього — до сотні батьків із дітьми. Дві переодягнені в казкових ельфів дівчини вишиковують їх у чергу, аби пройшли покупці.

— Не нависайте над Сантою, тоді він вислухає кожного, — каже 19-річна "ельф" Тетяна Нікітенко.

— Приходять такі мамочки, яких від Санти не відженеш. На голову вилазять, аби дитині дали іграшку. Своєю поведінкою псують атмосферу свята, — розповідає.

Ельфи допомагають дітям заповнити листи до Санта Клауса. Їх опускають у поштову скриньку. Найкращі бажання адміністрація універмагу обіцяє здійснити.

— Прочитала 300 листів. Діти скромніші за дорослих. Просять, аби батьки не сварилися, щоб мама швидше поверталася з роботи, щоб у школі було менше уроків. Дорослі у Санту не вірять, але пишуть більше за дітей. Чоловіки просять машини, жінки косметику, мікроволновку, мобільник. Вчора читала лист дівчини. Просить ноутбук із відеокамерою, щоб спілкуватися із хлопцем-американцем.

Санта одягнений у червоний костюм, обшитий штучним білим хутром.

Лише половина знають віршик чи пісеньку

На годиннику 15.45. Адміністрація оголошує, що з Сантою час прощатися, бо о 16.00 він ітиме. Навколо чарівника черга з 20 людей.

— Тату, Санта через 15 хвилин піде, — шарпає за рукав шкірянки батька Артем Оробець, 7 років.

— Нічого, пройдемо без черги, — каже Олег, батько хлопчика. Розштовхуючи мам і тат, він садить сина Санті на коліна. Батьки обурюються, поки Артем розказує віршик про сніжинки. Санта дістає з мішка синього слоника. Артем радіє, біжить до батька. Разом виходять.

Санта підіймається з лави, випрямляє спину. Каже, завтра повернеться. Батьки починають лаятися, не випускають чарівника. До ліфту його ведуть двоє охоронців.

— І так щодня, — каже по дорозі "ГПУ" 62-річний Адам, який грає Санту. — Переодягнуся, спускаюся, щоб їхати додому, а вони ще стоять. Мені їх шкода, але я втомився. 3 години щодня — це непросто. Дітки зі мною щирі, вірять, що я Санта. Зізнаються, що були неслухняні, обіцяють виправитися. Лише половина знають віршик чи пісеньку. Решта соромляться, ніяковіють, віршики забувають. Деякі кажуть, що не вчили. Тримати діток неважко, але ноги від сидіння терпнуть, коліна міняю. Років 30 граю Діда Мороза. Раніше брав костюм додому, роздавав подарунки своїм дітям. Вони попідростали, але вдячні, що до них приходив Дід Мороз.

Санта сидітиме в "Україні" до 29 грудня. У будні — з 16.00 до 19.00, у вихідні — з 13.00 до 16.00.

Зараз ви читаєте новину «Санта Клауса виводять двоє охоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути