середа, 18 листопада 2009 18:03

Електрична "таврія" проходить 80 кілометрів на одній зарядці

Олександр Бруй, 29 років, із Вінниці перевів свою "таврію" на електричну тягу.

— Замість бензинового двигуна поставив 7-кіловатний електромотор, — каже він. — Замість бензобака — 30 китайських акумуляторів. Машина розганяється до 75 кілометрів на годину. Однієї зарядки вистачає на 80 кілометрів. Можна ганяти й швидше. Але тоді заряд вичерпається за 20 хвилин.

Коробку передач залишив "рідну", а зчеплення зняв. Синхронізатори дозволяють увімкнути будь-яку передачу за секунду. Найдорожче обійшлися акумулятори. Їх привезли на замовлення за $5 тис. Витримують 3 тис. зарядок. Цього вистачить для пробігу 240 тис. км, порахував майстер. Регулятор напруги виготовив сам. Хоча можна купити за $400. Моторне мастило, тосол непотрібні.

— Акумулятори додали 90 кілограмів ваги, — продовжує Олександр. — Тому беру не більше трьох пасажирів. Інакше на вибоїнах амортизатори б"ють в упори.

Працював півроку. На переобладнання "таврії" Олександр Бруй витратив $5,4 тис. Акумулятори автівки заряджаються від електромережі 220 В. Шлях 100 км обходиться в 2,5 грн.

Майстер перевів на електротягу "Волгу ГАЗ-21" свого приятеля. Тепер рекламує  переобладнання на власному інтернет-сайті www.brooy.vinnitsa.com. За роботу просить $3 тис.

Зараз ви читаєте новину «Електрична "таврія" проходить 80 кілометрів на одній зарядці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути