понеділок, 09 листопада 2009 12:07

Кім Чен Ір подорожує країною на шести особистих потягах

Кім Чен Ір подорожує країною на шести особистих потягах

Глава КНДР Кім Чен Ір має в своєму розпорядженні шість особистих розкішних потягів для переміщень по країні. Під час поїздок состав зупиняється на спеціально побудованих для цього станціях, яких в країні нараховується 19. Про це в понеділок, 9 листопада, повідомляє південнокорейська газета "Чосон Ільбо" з посиланням на дані розвідок США і Південної Кореї.

Всього у розпорядженні північнокорейського лідера нараховується 90 броньованих вагонів, в яких обладнані конференц-зали, кімната для аудієнцій і декілька спалень. Крім того, у вагонах проведений супутниковий телефонний зв"язок і встановлені РК-монітори для проведення дистанційних нарад.

Видання також відзначає, що спеціальні станції, на яких зупиняється потяг Кім Чен Іра розташовані максимум за 30 кілометрів від його резиденцій. До його прибуття станції та прилеглу місцевість обстежують на предмет наявності вибухових пристроїв. Крім того, на час руху "потягу номер 1" знеструмлюється решта всіх шляхів.

Перед составом лідера КНДР завжди слідує спеціальний потяг з інспекцією шляхів, за ним - з охоронним і обслуговуючим персоналом. Охорону з повітря забезпечують військові літаки і гелікоптери.

Американській і південнокорейській розвідкам вдалося отримати цю інформацію завдяки стеженню за потягом Кім Чен Іра через супутники і безпілотні літальні апарати. Крім того, про те, що відбувається в закритій країні розповідають дезертири і перебіжчики.

Лідер КНДР подорожує тільки по залізниці, за деякими відомостями він боїться літати на літаках. Останньою закордонною поїздкою Кім Чен Іра був візит до Китаю в 2006 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір подорожує країною на шести особистих потягах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути