пʼятниця, 16 жовтня 2009 07:01

Єхануров може знову стати міністром оборони

Єхануров може знову стати міністром оборони

Перший заступник глави Секретаріату президента Юрій Єхануров має намір повернутись на посаду міністра оборони України.

Про це він заявив у четвер ввечері в ефірі "5 каналу".

"Я подав до суду і він розглядає це питання. Я збираюсь повернутись на посаду завдяки рішенню суду", - сказав екс-міністр.

За словами Єханурова, начальник Генерального штабу в України є, але він зараз у госпіталі.

"Є тимчасово виконуючий обов"язки начальника Генштабу. Про стан здоров"я Сергія Кириченка скажуть лікарі", - зазначив він.

Я збираюсь повернутись на посаду

Заступник глави СП висловив тривогу з того приводу, що частина крісел у Кабміні пустує.

"Те що в уряді немає багатьох міністрів, це поганий симптом. В такому випадку легше управляти міністерством, легше маніпулювати, особливо Міністерством фінансів", - наголосив Єхануров.

Він також заперечив, що президент Віктор Ющенко пропонував на посаду міністра оборони командувача Внутрішніх військ Олександра Кіхтенка.

"Це неправда. В Україні міністром оборони може бути тільки цивільна людина. Ми цей етап вже пройшли. Повернення назад до того, що суто військовий буде міністром оборони - це на декілька кроків назад в розвитку демократичної країни. Ми цього ніколи не допустимо", - розповів Єхануров.

На запитання, чи з"явиться міністр оборони до президентських виборів, Єхануров відповів - "все можливо".

Начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Сергій Кириченко передав рапорт про звільнення виконуючому обов"язки міністра оборони Валерію Іващенку. За процедурою його повинен підписати глава оборонного відомства, після чого рішення про звільнення у вигляді указу приймає президент України.

Додамо також, що екс-міністр оборони і народний депутат від Партії регіонів Олександр Кузьмук не погодився з кандидатурою Кіхтенка на главу Міноборони. Він заявив, що парламент не повинен його підтримувати.

Нагадаємо, 5 червня 2009 року Рада звільнила Єханурова з посади міністра оборони. За прийняття відповідного проекту проголосували 363 депутати при мінімально необхідних 226.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Єхануров може знову стати міністром оборони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути