середа, 16 вересня 2009 17:55

Аспірантка пропала за чотири дні до весілля

Автор: фото з сайту www.cbsnews.com
  Енні Лі зі своїм нареченим Джонатаном Відавскі. Він занепокоївся, коли подруга перестала відповідати на дзвінки
Енні Лі зі своїм нареченим Джонатаном Відавскі. Він занепокоївся, коли подруга перестала відповідати на дзвінки

На території одного з найпрестижніших вузів світу — Єльського університету в США — задушили аспірантку 24-річну Енні Лі. 13 вересня її тіло знайшли в лабораторії факультету фармацевтики в місті Нью-ґевен, штат Коннектикут. За чотири дні Енні мала вийти заміж.

Аспірантка зникла 8 вересня. Зранку пішла до університету. Камери спостереження зафіксували, як вона заходить до лабораторії. Більше її ніхто не бачив.

В одному з кабінетів знайшли її речі — сумочку, мобільний телефон, ключі. Наречений Енні 24-річний Джонатан Відавскі звернувся до поліції. Він чекав свою дівчину в Нью-Йорку. Там запланували весільну церемонію.

— Хтось казав, що Енні могла втекти — мовляв, передумала виходити заміж, — каже її знайома. — Але це не так. Вона мріяла про цей день більше року, вишивала фату, замовляла квіти. Була дуже закохана й щаслива.

У Нью-Йорку на Енні чекали кількадесят гостей. Замовили ресторан і номери в готелі. Церемонію не скасовували до останнього — сподівалися, дівчину знайдуть.

Замовили ресторан і номери в готелі

— Не вірилося, що хтось міг завдати їй шкоди, — вона була така привітна, завжди всміхалася, — каже Дженніфер Сімпсон, подруга Лі. — Та й зникнути з території просто так не могла — там 75 камер спостереження, і жодна не зафіксувала, як вона виходила з будівлі.

Тіло аспірантки знайшли в лабораторії поміж дротами електромереж. Над підвісною стелею — закривавлений одяг убивці. Слідчі кажуть, дівчина подряпала його, захищаючись.

За кілька днів за підозрою в убивстві заарештували однолітка Енні лаборанта Реймонда Кларка. На його обличчі й руках подряпини. Кажуть, Кларк був закоханий в аспірантку.

Кілька днів поспіль студенти Єльського університету збиралися в студмістечку зі свічками. У каплиці правили служби в пам"ять про Лі.

Зараз ви читаєте новину «Аспірантка пропала за чотири дні до весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути