четвер, 03 вересня 2009 18:50

Володимир Білий купив сину букет айстр

Заступник губернатора 48-річний Володимир Білий віддав свого 6-річного сина Бориса до першого класу Першої міської гімназії Черкас.

1 вересня батьків і учнів цього закладу вітали з початком нового навчального року в палаці "Дружба народів", що за кілька кварталів від гімназії. Першокласників набрали два класи, по 31 учню в кожному.

— Син сьогодні встав півсьомої ранку. Каже, давайте вже йти, — розповідає Володимир Павлович. — Учора купили йому букет айстр.

Володимир Білий згадує, що пішов до першого класу 1968 року в Дніпродзержинську Дніпропетровської області.

— Це було таке свято, що словами не передати. Усе літо бігали босоніж. А тут одягли білу сорочку, чорні штани й взуття. Здається, ішов без букета. Лінійку проводили на шкільному подвір"ї. У центрі стояв пам"ятник Зої Космодем"янській. Бо її іменем була названа школа. У класі нас посадили за дерев"яні парти. Щоб за неї сісти, треба було відкинути дошку. Перші слова писали чорнилом. У нас навіть предмет був — чистописання. Учили, як виводити букви без клякс. Першу мою вчительку звали Жанна Павлівна. А от прізвище забув, — зізнається Володимир Павлович.

40-річний Юрій Земляков, заступник начальника обласної міліції, повів свою доньку 6-річну Любов у школу N31.

— Із вечора волосся їй накрутили на бігуді. Дитина терпіла, щоб бути красивою, — каже Юрій Олексійович.— Купили хризантеми чи жоржини. На них я не розуміюся. Я до першого класу пішов теж у шість років. Тоді це був нонсенс. Мама сама трьох дітей виховувала. За садочок не було чим платити.

6-річний син заступника директора з управління персоналом черкаської науково-виробничої фірми "Урожай" 29-річної Тетяни Волочай навчатиметься у школі N28.

— Для нас було важливо знайти хорошу першу вчительку для Олексія. Ми довго консультувалися, навіть зверталися до методистів інституту підвищення кваліфікації вчителів. Порадили Олену Федорівну Горобець. Син трохи боявся йти в школу. А потім роззнайомився. Зі школи повернувся з добрим настроєм. Так співпало, що з ним ходитиме син моєї однокласниці Олі Скорини, — розповідає Тетяна.

Жінка вчилася в одній зі шкіл Черкас.

— Називати не хочу, як і згадувати першу вчительку. У неї не було до дітей індивідуального підходу. Для неї ми були просто сірою масою. Це мене й спонукало прискіпливо обирати першу вчительку для своєї дитини.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Білий купив сину букет айстр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути