пʼятниця, 04 вересня 2009 07:00

У клубі "Мордобокс" можна побитися за 40 гривень

Автор: фото з сімейного архіву Марини Ніколайчук
  Киянка Марина Ніколайчук (праворуч) боксує з жителькою столиці Юлією на даху 20-поверхівки біля метро Святошин. Щоб побити зв’язаного чоловіка, дівчата мали б роздягнутися до пояса
Киянка Марина Ніколайчук (праворуч) боксує з жителькою столиці Юлією на даху 20-поверхівки біля метро Святошин. Щоб побити зв’язаного чоловіка, дівчата мали б роздягнутися до пояса

"Я в житті ніколи не билася. Інші дівчата — і в дитсадку, і в школі, й на тусовці конфліктували. Просто страшно було отримати в дюндєль так, щоб носа зламали чи брову розсікли. Але почало мене діставати, що постійно йду на компроміси на роботі. І чоловікові завжди поступаюся, причому в принципових питаннях. Мене дуже просто притиснути до нігтя", — так собі міркувала, коли йшла в "Мордобокс". Це клуб здорового дозвілля в Києві. Охочі побитися сходяться вечорами в неділю під магазином "Сільпо" біля метро Святошин. Вступний внесок 40 грн. Бої влаштовують на даху 20-поверхівки.

— Це не класичний бокс, де тобі без реверансів товчуть пику, — каже мій молодший брат Семен, 29 років. Він теж ходив битися. — Тут сильніші фізично, успішні й упевнені в житті люди програють  рішучішим і відчайдушнішим. Страх зникає одразу. Усе за правилами. Навіть змішані чоловічо-жіночі бої проводять. Можна чоловіка привести й побити. Причому він зможе лише оборонятися, бо руки зв"яжуть. Але жінка тоді має битися оголеною по пояс.

Під "Сільпо" понад 30 осіб. Серед них четверо дівчат. Двоє прийшли подивитися на хлопців, а Юлія і я — побитися. Приглядаюся до неї.

— У минулому займалася гандболом і бейсболом, — попереджає Юлія, 26 років.

"Нічого, візьму несподіванкою і напором. Я ж на дзюдо ходила", — заспокоюю себе, вдягаючи боксерські рукавиці.

— Перемагає той, хто влучніше, сильніше і більше б"є, — наставляє 53-річний Сергій Хачикян. Він заслужений тренер, старший викладач боксерського клубу Київського політехнічного інституту. Я демонструю бійцівський рівень: по черзі б"ю йому в долоню.

Першими на ринг виходять хлопці. Глядачі роблять ставки. Ігрова валюта — мордобакси. Їх вимінюють за гривні, курс 1 до 10.

— Семен, уделай его, у тебя ж техника, руки длиннее, — підбадьорюю брата й кричу до його суперника: — Толя, ножки подкосились, ручки опустились, ты уже лежишь!

Мені одягають захисний шолом. Оголошують жіночий бій. Дзенькає гонг. Одразу кидаюся в бійку. Б"ю часто, але весь час мимо. А мене — в живіт, у плечі, у вилиці. Баммм! баммм! — дзвенить у голові, коли Юлія лупить мене в носа. Спирає дихання, удари сиплються градом. Падаю. Мені допомагають звестися на ноги,  кидаюся в бій. Хвилина тягнеться нестерпно довго. Знову отримую по голові. Нарешті б"є гонг.

Можна чоловіка привести й побити. Руки йому зв"яжуть

Сергій Суренович піднімає Юлину руку — перемогла.

— Я сюди по приколу прийшла, заради адреналіну й азарту, — всміхається моя супротивниця. — А травми не страшні, ще не таке зі мною траплялося.

Хлопці визначають найсильнішого. Брата оголошують чемпіоном.

— У меня приз девичьих симпатий для бойца Анатолия, — одна з дівчат виймає з сумочки червоно-чорні стринги.

Розповіла про бій удома. Чоловік занепокоєно подивився на мене, потім на 6-місячного сина Федора: "Ти ж іще годуєш". Більше нічого не сказав. Батько зрадів, а мама вжахнулася".

Зараз ви читаєте новину «У клубі "Мордобокс" можна побитися за 40 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути