середа, 26 серпня 2009 07:48

Завалилися два цукрових заводи

19 серпня близько другої ночі в селищі Сатанів Городоцького району Хмельниччини обвалилася одна зі споруд цукрового заводу.

— Чоловік хотів зрізати на металобрухт стальну підпорку, — розповідає 37-річний Ігор Цюзік з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. Там плити перекриття вагою до 17 тонн кожна. Він підпорку зрізав, завалився третій поверх, а потім і другий.

25-річний Сергій Танаффе опинився під завалом заввишки 3,5 м. Загальна площа руїни сягала 600 "квадратів".

Прибули еменесники із Сатанова, з району, області, розказує Цюзік. Нагнали техніки. Кран вантажопідйомністю 12 тонн не міг підняти плиту. Пригнали інший, але все одно плиту довелося розпилювати. Розчищали тракторами й екскаваторами. Приїхали кінологи з собакою.

Тіло Сергія виявили більш як за 9 год.

А без собаки ми б його взагалі шукали днів зо два, зауважує  Цюзік. Він його знайшов, стоїть над завалом і не гавкає. А це значить мертвий.

Труп відвезли до моргу. Судмедексперт установив, що чоловік помер миттєво.

Сатанівському цукровому заводу понад 100 років. Він не працює з 2002-го.

За 17 год. до цих подій схожа трагедія сталася на іншому підприємстві. 18 серпня в райцентрі Деражня на Хмельниччині працівники херсонської фірми різали металеві конструкції, розбирали колишній цукровий завод. Близько 9.00 обвалилася транспортна галерея подачі цукру.

Газозварювальники відрізали її раніше від основної будівлі, розповідає Ігор Цюзік. Але вона не падала. А вранці завалилася, коли там працювали люди.

Ростислав Середович, 47 років, загинув. 46-річний Сергій Андрюсевич зламав ногу і руку лікується в травматологічному відділення райлікарні. 24-річний Євген Березний дістав перелом правого стегна та грудної клітки. Його стан був тяжкий, тож пацієнта доправили в область. Зараз Євгенові краще.

Зараз ви читаєте новину «Завалилися два цукрових заводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути