четвер, 20 серпня 2009 19:19

Затопленим селам встановлять пам"ятник

Селам Худяки й Талдики, що на Черкащині, встановлять пам"ятний знак. 1957 року їх затопили, щоб збудувати Кременчуцьке водосховище. Жителів переселили.

— Це буде гранітна глиба з написом, — каже виконавчий директор асоціації "Агенція сільського розвитку" Марія Євтушенко, 61 рік. — Який вигляд матиме пам"ятник, поки що не знаємо. Можливо він буде у формі кургану чи хати. Для роботи над пам"ятним знаком запросили майстрів фірми "Гранул". Директор підприємства Єгор Тєрєхов — автор скульптури "Русалка", що встановлена в парку 50-річчя в Черкасах. Тому питання, хто буде працювати над пам"ятником, вирішилося саме. Ми відразу зателефонували в "Гранул". Там хлопці роблять красиві речі з каменю, та ще й недорого. Деякі їхні майстри працюють у цій сфері понад 15 років.

"Гранул" виготовляє каміни, монументи, скульптури, пам"ятники. Виробами з каменю займається понад шість років. Серед відомих робіт фірми — пам"ятники отцю Олексію та ігумену Терентію в Голосіївській пустині, композитору пісні "Степом, степом" Анатолію Пашкевичу тощо.

Для виготовлення виробів використовують переважно українське каміння — кольорові граніти, базальт, чорний габро.

— Вітчизняне каміння користується великою популярністю навіть в Європі, — каже Єгор Тєрєхов, 34 роки.

Для ексклюзивних виробів, що виготовляють за індивідуальним проектом, часто застосовують і породи зарубіжного виробника. Такі як білий чи кольоровий мармур.

Детальнішу інформацію про фірму та її продукцію можна отримати на сайті www.granul.net.ua. Замовити вироби — за адресою: м. Черкаси, вул. Руставі, 5.

Зараз ви читаєте новину «Затопленим селам встановлять пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути