середа, 15 липня 2009 10:51

У Полтаві депутати побили будівельників пам"ятника Мазепі

У Полтаві депутати побили будівельників пам"ятника Мазепі

Депутати Полтавської міської ради на чолі з міським головою Андрієм Матковським чинять опір будівництву пам"ятника Мазепі в місті.

Про це заявив народний депутат, член групи "За Україну!" Микола Кульчинський.

За його словами, 14 липня о 8 годині ранку, "коли повинні були початися роботи з огородження майданчика для пам"ятника Мазепі, депутати Полтавської міської ради вступили в сутичку з будівельниками, які повинні були приступити до виконання робіт".

"Депутати і секретар міськради виривали у працівників інструменти, били і ображали їх. А міліція в цей час стояла осторонь і ніяк не реагувала на протиправні дії. Пізніше представники міської влади зігнали до місця будівництва пам"ятника Мазепі комуністичних бабусь і дідусів, які там підняли крик", - наводить слова Кульчинського прес-служба руху "За Україну!".

Кульчинський також відзначив, що для будівництва пам"ятника є всі необхідні документи і узгодження: "Проте на даний час працівники не можуть навіть поставити будівельну огорожу".

Також депутат повідомив, що поки що ні міліція, ні СБУ, на це не реагують.

На переконання депутата, такі дії міської влади, направлені на зрив будівництва пам"ятника Мазепі: "Це все політика українофоба Андрія Матковського, який очолює міську раду. Він поводиться так, ніби такі його дії були оплачені Росією".

В той же час сьогодні, 15 липня, депутати Полтавської міськради зберуться на позачергову сесію, щоб розглянути питання про відміну рішення від 22 серпня 2008 року "Про узгодження місця розташування пам"ятника гетьманові України Івану Мазепі".

За словами прес-секретаря міськради, рішенню керівництва міста скликати позачергову сесію передувало те, що підготовка місця під споруду пам"ятника почалася не там, де погоджувала сесія міської ради в серпні минулого року, а із значним відхиленням від проекту.

Як відомо, більшість в Полтавській міськраді (всього - 50 депутатів) складається з членів БЮТ (20 депутатів) і Партії регіонів (17 депутатів). Гроші на пам"ятник Мазепі полтавчани збирали декілька місяців. В цілому зі всієї України люди пожертвували більше мільйона гривень.

За матеріалами: Фокус, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві депутати побили будівельників пам"ятника Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути