четвер, 09 липня 2009 19:52

Богдан Пилип висмоктав отруту

Другий тиждень медики Львівської обласної дитячої спеціалізованої лікарні наглядають за 12-річним Богданом Пилипом із села Салаші Яворівського району Львівщини. У лісі хлопця в стегно вкусила гадюка.

— Я пішов у ліс по чорниці. Нахилився над кущиком, — розповідає Богдан. — Видно, торкнувся гадюки. Почув, як запекло в нозі. Від різкого болю потемніло в очах. Від мене відповзала невелика змія — десь 50 сантиметрів. На стегні знайшов ранку, з неї почав ссати й випльовувати кров із отрутою. Зібрався із силами й щодуху помчав у село. На щастя, тато був удома.

Володимир Пилип повіз сина до найближчої Немирівської лікарні. Пацієнта доправили до Яворова, згодом до Львова. Богдан скаржився на запаморочення, слабкість, різкий біль у місці укусу.

— Тепер нас учать, що з місця укусу не можна відсмоктувати отруту, — говорить заступник головного лікаря Яворівської центральної райлікарні Ярослава Гайдучок, 62 роки. — Та, на мою думку, хлопчик зробив правильно. Він урятував собі життя. У нього в роті не було ранок.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Пилип висмоктав отруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути