четвер, 02 липня 2009 18:22

Віталій Данилов став президентом прем"єр-ліги

  Віталій Данилов керуватиме прем’єр-лігою два роки. До цього він рік був виконувачем обов'язків
Віталій Данилов керуватиме прем’єр-лігою два роки. До цього він рік був виконувачем обов'язків

42-річного Віталія Данилова затвердили на посаді президента української футбольної прем"єр-ліги. Він керуватиме організацією два роки. За це проголосували представники 11-ти клубів, які зібралися у середу в столичному готелі "Хайятт". П"ять команд — "Динамо", "Дніпро", "Кривбас", "Металіст" та "Арсенал" — делегатів не надіслали.

Віталій Данилов — почесний президент ФК "Харків" і народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко.

— Вважаю прем"єр-лігу незаконним об"єднанням, — каже власник "Дніпра" Ігор Коломойський, 46 років, який частково фінансує ще "Кривбас" та "Арсенал". — Повноваження Данилова як виконувача обов"язків давно спливли, і мені незрозуміло, як він може виставляти свою кандидатуру. Спочатку хотіли обирати 15 травня, потім 31-го. Але ніхто нікого не попередив. Прем"єр-лігу ми створили, щоб отримувати від чемпіонату матеріальні прибутки. Їх немає. То навіщо тоді ця організація? А Данилову так сподобалася зарплата, що він не хоче нині позбавлятися свого місця.

"Дніпро" подав позов, вимагаючи визнати прем"єр-лігу незаконною. 6 липня справу розглядатимуть у Київському адміністративному окружному суді.

— Прем"єр-ліга — ніщо. Ні комерційна, ні громадська організація, — пояснює Коломойський. — "Дніпро" з нею не співпрацюватиме. Не передамо права на телетрансляцію домашніх матчів клубу, не розміщуватимемо на стадіоні рекламу спонсорів прем"єр-ліги. У чемпіонаті, звичайно, гратимемо. Погано буде тому, хто посміє нас виключити з турніру.

Так вони могли обрати і двірника, і президента США

Ще одним кандидатом на посаду президента прем"єр-ліги був колишній власник київського "Арсенала" 55-річний Вадим Рабінович.

— Як можна визнавати вибори дійсними, якщо представники провідних клубів — відсутні? Це — фарс, — заявляє Рабінович, покидаючи засідання.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував власникові "Металіста" Олександрові Ярославському, 49 років, і запитав його про причини відсутності на виборах.

— А чого мені туди їхати? — дивується Ярославський. — Не бачу жодного гідного кандидата — ні Данилова, ні Рабіновича, ні голландця цього (Кріс Воертс. У останній момент він відмовився брати участь у виборах. — "ГПУ"). Зразу скажу: у мене немає якогось кандидата і я не розумію взагалі, для чого президенти рік тому створювали прем"єр-лігу. Відомство Сафіулліна (Професійна футбольна ліга. — "ГПУ") нормально працювало — комусь змін захотілося? І що ми маємо від цього? Так, як сьогодні обирали, могли обрати і двірника на посаду, і президента Сполучених Штатів.

Як і Коломойський, Ярославський вважає прем"єр-лігу незаконною.

— Судитися не збираюся. У нас і так панує беззаконня, тож на справедливий результат не розраховую. Телевізійні права на домашні матчі "Металіст" прем"єр-лізі точно не передасть. Чи розміщуватимемо рекламу спонсорів? Не готовий відповісти, але будьте певні — розберемося.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Данилов став президентом прем"єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути